Anasayfa


26-04-2024
Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü
Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Atina’da ELGA Başkanı Andreas Likurencos ile görüştü. Ferhat, Likurencos ile başta kiraz ve tütün üreticileri olmak üzere bölgedeki çiftçileri ilgilendiren konular hakkında geniş çaplı bir görüşme yaptıklarını belirtti.
26 Nisan 2024 Cuma

Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Atina’da ELGA Başkanı Andreas Likurencos ile görüştü. Ferhat, Likurencos ile başta kiraz ve tütün üreticileri olmak üzere bölgedeki çiftçileri ilgilendiren konular hakkında geniş çaplı bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Özgür Ferhat görüşme ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün öğle saatlerinde Atina’da ELGA genel merkezini ziyaret edip, Tarım Ürünleri Sigortalama ve Tazminatları Ödeme Kurumu Başkanı sn. Andreas Likurencos ile çok önemli ve geniş çaplı bir görüşme gerçekleştirdim.

İlk etapta Yaka bölgemizde 100 bine yakın kiraz ağacımızın tamamı doludan hasar gördüğünü, kiraz üretiminin üçte ikisinin yok olduğunu ve hasar tespitinin, kayıt işlemlerinin ve tazminat sürecinin hızlandırılması konularını görüştüğümüz başkan ile ikinci etapta yapılacak müdahaleler ile bölgemizin tarımını ilerletecek konuları görüştük.

Her yıl büyük zararlara ve üretim kaybına yol açan dolu ve diğer doğal afetlerin etkilerini en aza indirecek çarelerin önümüzdeki dönemde yeni tasarı ile yürürlüğe girebileceği konusunda başkan ile hemfikir olduğumuz kanısına vardık.

Önümüzdeki dönemde yeni ELGA kanunnamesine bölgemizin tütünü için de yeni maddeler koyup uygulamayı hedeflemekteyiz.

Yıllardır üreticimizin haklı olarak talep ettiği, tütünde tazminat sezonunun üretim sezonu ile birleştirilmesi ve bitkiye yani haşlamayada zarar parası ödenmesi, diğer hastalıkların ve aşırı hava koşullarının tazminat olarak karşılanması içinde ortak çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmekteyim!

ELGA başkanı sn. Likurencos’a ve tüm kurum çalışanlarına kurumsal işbirliğimiz ve bölgemiz adına gösterdiği hassasiyet için teşekkür ederim.”

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı