Damon Damianos
KALİMERHABA
Yazarın Diğer Yazıları

08-06-2015
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ «LE MONDE...

06-06-2015
Φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας η ΑΜ-...

25-05-2015
Βάζουν πάγο οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για τον ...

20-05-2015
Σε θετική τροχιά στις ελληνοτουρκικές...

20-05-2015
Στην πυρά ο ιδιωτικός τομέας της οικον...

05-05-2015
Κρίση στη Μεσόγειο: «Η Ευρώπη πρέπει ν...

29-04-2015
«Η δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει φραγ...

29-04-2015
Δυσοίωνα μηνύματα

14-04-2015
Μειονοτική Εκπαίδευση: Βήματα προς το ...

07-04-2015
Το μετέωρο βήμα της τρομοκρατίας

31-03-2015
ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ...

23-03-2015
Ευρώπη και Μειονότητα

16-03-2015
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

14-03-2015
Ο Μάρτιος θα δείξει πολλά για

14-03-2015
ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ Σ

14-03-2015
Η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι σε

14-03-2015
Δέκα χρόνια πολιτικά ατυχήμ

14-03-2015
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ

14-03-2015
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ

14-03-2015
ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

07-01-2020
Ώστε λοιπόν η Χ.Α. δεν είναι εγκληματική οργάνωση;
Eίναι ένα σοκ. Ύστερα από τέσσερα χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, παρέλασης μαρτυριών, αποδεικτικών στοιχείων και ντοκουμέντων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, η δημόσια κατήγορος δεν εντόπισε κάτι μεμπτό…

Όπως γράφει σήμερα η ιστοσελίδα “protagon.gr”, “αν η πρόταση της που προκάλεσε αίσθηση γίνει δεκτή ελάχιστοι θα καταδικαστούν από τους κατηγορούμενους και το αποτέλεσμα της πολύκροτης δίκης θα είναι μαζικές απαλλαγές των κατηγορουμένων”.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οποιοιδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Η εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη μόνον του Γιώργου Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πείστηκε, όπως είπε, για τα στοιχεία που συγκρότησαν το βαρύ κατηγορητήριο και έκρινε ότι τα περισσότερα από αυτά, φωτογραφίες, ναζιστικά συνθήματα, εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών ΧΑ και άλλα, ότι δεν συγκροτούν ποινικώς αξιόλογα ευρήματα που να συνθέτουν το τοπίο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Άλλωστε και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας υποστήριξε προκαλώντας αντιδράσεις, ότι «δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο ούτε είχε λόγο η ΧΑ να οργανώσει μία δολοφονία». Ειδικότερα, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι “δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός εγκληματικών πράξεων. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία δεν φέρει ευθύνη η ηγεσία…”. «Η ιδεολογία ενός πολιτικού κόμματος είναι ποινικά αδιάφορη αυτό που ελέγχεται είναι οι αξιόποινες πράξεις. Οι πολιτικές απόψεις δεν ελέγχονται ποινικά» ανέφερε καθώς δεν διαπίστωσε πως από τα στοιχεία ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε ως εγκληματική οργάνωση.

Κατά την εισαγγελέα αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια. Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της αναφέρθηκε στην πορεία της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως το έτος 1992 αποτέλεσε έτος σταθμό καθώς τότε «αποχώρησαν μέλη ακραία ιδεολογικά».

Σύμφωνα με την ίδια δεν αποδείχθηκε πως η Χρυσή Αυγή είχε συντάξει κρυφό καταστατικό. Αναφερόμενη σε υποθέσεις που φέρονται να πρωταγωνιστούν μέλη της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει πως είχαν στοχοποιηθεί τα θύματα και συνδέονται με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικαλέστηκε συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έλεγε πως «η δολοφονία Φύσσα ήταν η πολιτική δολοφονία της Χρυσής Αυγής» αλλά και στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Από ποιο στοιχείο προκύπτει η στοχοποίηση των θυμάτων και ο κεντρικός σχεδιασμός της ηγεσίας;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Δεν προκύπτει σχεδιασμός ή εντολή βουλευτών». «Πράγματι η δολοφονία Φύσσα σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την Χρυσή Αυγή» είπε η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνοντας πως τελικά το κόμμα δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές.

Ανατρέχοντας σε ένα ρεπορτάζ του υπογράφοντος στην αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για την δράση της Χ.Α. σε βάρος της Μειονότητας της Θράκης που δημοσιεύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 πέφτω πάνω σε μία δήλωση του συναδέλφου δημοσιογράφου και προέδρου της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση έλεγε τότε: «η Χρυσή Αυγή, πέρα από ένα μεγάλο ερωτηματικό, νομίζω ότι είναι και μια απειλή. Πιστεύουμε ότι απειλείται η αρμονική συμβίωση μεταξύ των πληθυσμιακών στοιχείων της περιοχής, αλλά απειλείται πλέον και η ζωή μας. Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει τη Μειονότητα σαν πέμπτη φάλαγγα, σαν να εχθρεύεται η Μειονότητα την ίδια της την πατρίδα που είναι η Ελλάδα. Ο σεβασμός στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα είναι δεδομένος, όπως και οι επιλογές των ψηφοφόρων στα διάφορα κόμματα, αλλά βλέποντας τι κάνει η Χρυσή Αυγή θεωρώ ότι πάνε να γκρεμίσουν μια ειρηνική συμβίωση αιώνων, εμποτίζοντας τη συνείδηση των ανθρώπων με ρατσιστική βία και με την απλοϊκή όσο και επικίνδυνη λογική ότι για τα πάθη σου φταίει ο απέναντι, ο διαφορετικός».

Να σημειώσουμε βέβαια ότι η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο και για τον λόγο αυτό αναμένεται με εύλογο πλέον ενδιαφέρον η τελική απόφαση του, από την οποία θα κριθεί αν θα μπει οριστικά και αμετάκλητα ένα τέλος στην δράση της Χ.Α. στην Ελλάδα ή εάν αντιθέτως η ηγεσία της θα αποδοθεί αθώα ως λευκή περιστερά στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.
Haber Arama  

© 2015 Site Sahibi Gündem Gazetesidir.
info@gundemgazetesi.com