Anasayfa

03-03-2022
Danışma Kurulu, tayinli vakıflar idaresiyle görüşen İlhan Ahmet’i kınadı
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Gümülcine’deki tayinli vakıflar idaresi başkanı ve yöneticisi ile görüşen milletvekili İlhan Ahmet’in davranışını kınadı.
3 Mart 2022 Perşembe 17:14

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), geçtiğimiz günlerde Gümülcine tayinli vakıf idaresi başkanı ve yöneticisi ile görüşerek bunu sosyal medya hesabından paylaşan İlhan Ahmet’i kınadı.

Açıklamada İlhan Ahmet’in tutum ve davranışının başta kendisinin de üyesi olduğu BTTADK üyeleri olmak üzere tüm azınlık fertlerini derinden üzdüğü vurgulandı.

Danışma Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“1967 yılında Yunanistan’da yönetime el koyan Albaylar Cuntası, seçimle işbasına gelen Batı Trakya’daki Vakıf İdare Heyetleri’ni görevden uzaklaştırmış ve Cunta yönetimi tarafından belirlenen kişileri tayin etmişti. Cunta döneminde başlayan bu uygulama ülkemiz Yunanistan’ın 1974’te 'demokrasiye' geçmiş olmasına rağmen yarım asırdan bu yana değişmedi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tüm beklentilerine ve taleplerine rağmen Yunanistan, azınlık vakıf mallarının yönetimine kendi belirlediği kişileri atamaya devam ediyor.

Azınlık gayrimenkullerinin bürokratik işlemleriyle ilgili ‘zorunlu’ haller dışında azınlık kurumlarının, azınlık temsilcilerinin, azınlık siyasetçilerinin, tayinli vakıf idareleriyle bir ilişkisi olmamıştır ve bundan sonra da olmamalıdır.

Hal böyle iken Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gümülcine tayinli Vakıflar İdaresi Başkanı ve yöneticisi ile görülmekten bir beis görmediği anlaşılmaktadır.

Azınlık milletvekilinin bu tutum ve davranışı başta kendisinin de üyesi bulunduğu Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini ve tüm azınlık fertlerini derinden üzmüştür. Bugüne kadar azınlık olarak izlediğimiz ilkeli ve kararlı duruşa karşı yapılan bu aykırı davranışı esefle kınadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız.”
Kaynak: Gündem

Ekleyen: MŞ

Haberler


Yassıhöyük barajından Kuruçay’a bırakılan su miktarı arttırıldı  

Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor