Anasayfa

10-03-2022
KomotiniPress’ten GÜNDEM’e ‘yalan haber’ iddiası
GÜNDEM Gazetesi: “Gündem’in yalan haberi (fake news) için İlhan Ahmet’in (KİNAL) mektubu” başlığını kullanan “komotinipress.gr” internet sitesi için her türlü hukuki hakkımızı saklı tutup konunun takipçisi olacağız.
10 Mart 2022 Perşembe 20:21

KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in “Kulis” yorum - yazısı için GÜNDEM Gazetesi’ne gönderdiği cevabı Yunanca olarak yayımlayan “komotinipress.gr” internet sitesi, gazetemizin “yalan haber” (fake news) yaptığını iddia etti.

“komotinipress” internet sitesi, İlhan Ahmet’in gönderdiği Yunanca metni web sitesinde bugün (10 Mart Perşembe) yayımladı ve “GÜNDEM’in yalan haberi (fake news) için İlhan Ahmet’in (KİNAL) mektubu” başlığını kullandı.

İnternet sitesinde, “Milletvekili İlhan Ahmet, kendisi hakkında yayımlanan ve kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan yazı için Gümdem Gazetesi’ne cevap – mektup gönderdi.” ifadesi dikkat çekti.

GÜNDEM gazetesinin 28 Şubat tarihli “Kulis” köşesinde, KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in tayinli vakıf idare heyeti yöneticileriyle çektirdiği ve sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf eleştirilmişti.

“Tayinli vakıf idaresinin kandil lokumuna milletvekilinden teşekkür!” başlığıyla yer alan yorum yazısında, azınlığın 48 yıldır vakıf idare heyeti seçimlerinin yapılmasını beklediğine dikkat çekilmiş ve “Hal böyle iken Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım akıllarda soru işaretlerine neden oldu. İlhan Ahmet, ‘Vakıflar İdaresinin Kandil Lokumuna Teşekkürler’ notuyla paylaştığı fotoğrafta Gümülcine tayinli vakıflar idaresi başkanı Selim İsa ve tayinli yönetici Salih Salih ile birlikte arzıendam eylerken görülüyor.

‘Ben tayinli vakıf idaresini tanıyorum’ algısını yaratan bu fotoğrafla birlikte, doğal olarak azınlık içerisinde bir dizi soru gündeme geldi.

‘Milletvekili tayinli vakıf idaresini tanıyor mu?’, ‘Eksen kayması mı yaşanıyor?’, ‘Siyasi mesaj mı verilmek isteniyor?’... Bu ve buna benzer bir sürü soru var akıllarda ve dillerde...” yorumu yapılmıştı.

Aynı yazıda, milletvekili İlhan Ahmet’in konuyla ilgili bir açıklama yapması gerektiğine dikkat çekilmişti.

İlhan Ahmet, 8 Mart Salı günü Gündem Gazetesi’ne elektronik posta (e-mail) ile Türkçe olarak bir cevap gönderdi. İlhan Ahmet’in yazısı, demokratik cevap hakkının kullanılması için aynı gün Gündem’in internet sitesinde yer aldı. (https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=12971)

İlhan Ahmet’in Gündem Gazetesi’ne gönderdiği cevap, 10 Mart Salı günü Yunanca olarak “komotinipress.gr” internet sitesinde yayımlandı. İlhan Ahmet’in cevabını yayımlayan internet sitesinin, İlhan Ahmet’in kendi sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafı yorumlayan Gündem Gazetesi’ni yalan haber (fake news) yapmakla suçlaması ise dikkat çekti.

Gündem Gazetesi olarak, her türlü hukuki hakkımızı saklı tutarak bu konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: HE

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı