Anasayfa

18-04-2024
YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki
Arnavutluk’ta yapılan yerel seçimlerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından mahkum edilerek cezaevine konulan Fredi Beleri’nin, Yeni Demokrasi Partisinden Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı gösterilmesi muhalefetin tepkisine neden oldu.
18 Nisan 2024 Perşembe 16:12

Arnavutluk’ta yapılan yerel seçimlerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından mahkum edilerek cezaevine konulan Fredi Beleri’nin, Yeni Demokrasi Partisinden Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı gösterilmesi muhalefetin tepkisine neden oldu.

Ana muhalefet partisi SİRİZA kurmayları Beleri konusunun sadece YDP’yi ilgilendirmediğini belirterek, adaylığının yanlış olduğunu vurguladı. SİRİZA’dan Pavlos Polakis, YDP’nin aday gösterdiği Fredi Beleri’nin geçmişte ırkçı Altın Şafak partisi ve aşırı milliyetçi LAOS ile yakın ilişkide olduğunu gösteren fotoğrafları yayınladı. Polakis yaptığı paylaşımda, Başbakan Miçotakis’in Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı milliyetçi oyların peşine düştüğü ve bu konuda çok ileri gidebileceğini kaydetti.

SİRİZA’nın AP adaylarından Dora Avgeri, Beleri konusunun araçsallaştırılmak için müsait bir konu olmadığını belirterek, “Bu konu Yunanistan ile Arnavutluk arasındaki bir konu değil, bu konu bir Avrupa meselesidir.” dedi.

YDP’nin Beleri adaylığına PASOK partisinden de tepki gelirken, Yeni Sol Partisinden Nikos Filis de Fredi Beleri’nin Altın Şafak ve LAOS partileriyle ve farklı örgütlerle ilişkisi olduğunu ifade etti. Filis, Beleri’nin geçmişte Arnavutluk’tan Yunanistan’a silah ve askeri üniforma getirirken yakalandığını ve Yunanistan mahkemelerince suçlu bulunarak mahkum edildiğini söyledi. Filis, YDP’nin aşırı milliyetçi kesimden oy alabilmek amacıyla Beleri’yi aday gösterdiğini belirtti.
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: OA

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı