Anasayfa

05-05-2024
Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması
Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Bahar Şenliği 4 - 5 Mayıs tarihlerinde Meriç iline bağlı Musaköy’de gerçekleştirildi.
5 Mayıs 2024 Pazar 22:07



Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Bahar Şenliği 4 - 5 Mayıs tarihlerinde Meriç iline bağlı Musaköy’de gerçekleştirildi.

4 Mayıs Cuma günkü etkinlik, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin’in açılış konuşması ile başladı. Etkinliğin sunuculuğunu Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Genel Sekreteri Şerafettin Hurşit yaptı.

Mahmut Hüseyin, tüm katılımcılara ve dernek yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Amaçlarının bu tür etkinliklerle örf, adet ve gelenekleri sürdürmenin yanı sıra Türk kimliğinden taviz vermemek olduğunu söyleyen Hüseyin, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Musaköy’e ilk kez geldiğini ve Musaköy’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, İskeçe’den bölge halkına kucak dolusu selamlar getirdiğini belirtti. Benzer etkinliklerin İskeçe’nin Okçular köyü ile Ilıca köyünde de gerçekleştirildiğini hatırlatan Baltacı, Musaköy ile Ilıca köylerinin kardeş köy olmaları temennisinde bulundu. Dostluk Eşitlik Barış Partisinin çalışmalarından da bahseden Baltacı, partinin isminde yer alan kelimelerde olduğu gibi dostluğu, kardeşliği ve barışı simgelediğini kaydetti.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, parti olarak 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katıldıklarını ve çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Bu seçimlerden bir önceki seçimlerde olduğu gibi zaferle çıkacaklarına inandıklarını dile getiren Asafoğlu, 9 Haziran gecesinin Batı Trakya Türk Azınlığının bayram gecesi olacağını ifade etti. Son olarak Asafoğlu, “9 Haziran gecesini partimizin renklerine boyayarak, Batı Trakya Azınlığına Türk Azınlık diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında Berna Mustafaoğlu’nun öğrencilerinin eserlerinden oluşan ebru sergisi yer aldı. Ayrıca eğitmen Şüheda Halil yönetiminde Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ilkokul grubu çocuklarının sunduğu skeçler katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Yağmur nedeniyle etkinlikte yer alan folklor ve müzik sunumları yapılamadı.

Hıdırellez Bahar Şenliği bugün (5 Mayıs Pazar) Musaköy yakınlarındaki Palamutluk alanında devam etti. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal Hıdırellez etkinliğine katılarak, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneğindeki ebru sergisini gezdi. Daha sonra Palamutluk alanındaki Hıdırellez şenliğine katıldı.

Palamutluk alanındaki etkinlik, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin’in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal yaptığı selamlama konuşmasında tüm katılımcıların Hıdırellezini kutladı. Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ile Dinkler Hanımeli Derneğinin halk oyunları ekiplerinin gösterisi, yumurta taşıma, halat çekme, şimendifer çekilişi, müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte katılımcılar doyasıya eğlendi. Palamutluk alanındaki Hıdırellez etkinliklerine çok sayıda kişi katıldı.
Kaynak: GUNDEM

Ekleyen: HH

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı