Anasayfa


09-04-2015
Zeybek ile Yannakidis yaban atları ve mühendislerin sorunlarını sordu
İskeçe SİRİZA milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Stathis Yannakidis, İskeçe dağlık bölgedeki yaban atlarının korunması ve yabani atlardan zarar gören tarım üreticilerini konu alan soru sundu.
9 Nisan 2015 Perşembe

İskeçe SİRİZA milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Stathis Yannakidis, Çevre ve Enerji Bakanı ile Maliye Bakanı’na yönelik olarak İskeçe dağlık bölgedeki yaban atlarının korunması ve yabani atlardan zarar gören tarım üreticilerini konu alan soru sundu.

Milletvekilleri Zeybek ve Yannakidis, sözkonusu at cinsinin, Homeros yıllarından bu yana İskeçe’nin dağlık bölgesinin tarihi ve ekosistemi ile bölge halkının kültürel ve ekonomik yaşamının ayrılmaz parçası olduğunu belirtti.

Soruda, Rodop dağlarında Yunanistan’ın en büyük yabani at nüfusunun yaşadığı ve bu sayının 250’yi aştığı belirtildi. İskeçe milletvekilleri Zeybek ve Yannakidis, yaban devlet tarafından yabani atlarla ilgili olarak, bir düzenleme ve program olmamasından dolayı tahıl ve yonca tarlalarına ciddi zararlar verildiğini vurguladı.

Mevcut mevzuata göre tarım üreticilerine sadece ayıların ve yaban domuzların verdiği zararların tazmin edildiği, diğer yandan yaban atlarının ise çoğu kez yiyecek ararken ekili arazilere verdikleri zararların yanısıra yollara kadar indiği ve kazalara sebebiyet verdiği belirtildi.

İskeçe milletvekilleri Zeybek ve Yannakidis, gerek tarım üreticilerinin ürünlerinin gerekse de Rodop dağlarındaki yaban atlarının korunması için ne tür önlemler alınacağını sordular.

MÜHENDİSLERİN SİGORTA SORUNU

Öte yandan milletvekilleri Zeybek ve Yannakidis, mühendislerin sigorta primleriyle ilgili olarak SİRİZA milletvekillerinin verdiği soruya da imza attı. Aralarında İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Stathis Yannakidis’in de bulunduğu SİRİZA milletvekilleri Sağlık Bakanına yönelik soruyla, mühendislerin yüksek miktarda sigorta primlerini ödemekte zorlandığını vurguladılar. Milletvekilleri, sigorta primlerinin düşürülmesi, eski borçlarla ilgili kolaylık sağlanması ve sağlık sigortası olmayan mühendislerin sağlık sigortasına bağlanması istendi.

Haberler


Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da