Anasayfa

30-03-2021
Hacıgene, dağlık bölgenin sorunlarını gündeme getirdi
Eyalet meclis üyesi İrfan Hacıgene, eyalet meclisine sunduğu soru önergesinde dağlık bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara ve göç sorununa dikkat çekti.
30 Mart 2021 Salı

Doğu Makedonya Trakya eyalet meclis üyesi İrfan Hacıgene, eyalet genelindeki dağlık bölgelerde yaşanan ekonomik sorunlarla ilgili olarak, eyalet başkanı ve tarımdan sorumlu eyalet başkan yardımcısına yönelik soru önergesi sundu. Soru önergesinde "Bölgesel Sentez" listesi başkanı Hritodulos Topsidis ve diğer meclis üyelerinin imzaları da bulunuyor.

Önergede, dağlık bölgelerde yaşayan on binlerce vatandaşın ortak sorunları olduğu, bunların da sürekli azalan gelirler, bölgede yeni iş imkanları konusunda gerekli adımların atılmaması ve son yıllarda iyice artan göç sorunu olduğu vurgulandı.

Tütün üretiminin artık ailelerin geçimini sağlaması için tek başına yeterli olmadığı vurgulanan önergede, hayvan besiciliği için de gerekli olan tesislerin yapılması için yeterli alan bulunmadığı belirtildi.

Bölge turizminin canlandırılması konusunda da hiç bir çalışma yapılmadığı belirtilirken, eyalet yönetiminin ve devletin bu sorunları çözebilecek gücü olmasına rağmen, bu gücün kullanılmadığı eleştirisinde bulunuldu.

İrfan Hacıgene tarafından, eyalet başkanı ve tarımdan sorumlu eyalet başkan yardımcısına, bölgenin kalkınması için bir program olup olmadığı, mevcut gelir kaynaklarının yanı sıra başka gelir kaynakları yaratmak için çalışma yapılıp yapılmadığı soruları yöneltildi.

Haberler


Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı

BTAYTD Darbuka/ritim ekibi Kakava şenlikleri’nde sahne alacak

Zeybek’ten tarım desteklerinin geri istenmesine tepki

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul Atina’da

PASOK’ta deprem: Haris Kastanidis partiden istifa etti

Gümülcine’nin kuzeyinde taşkın riskine karşı proje tamamlandı

Yeni yardım programı haziranda başlıyor

Gümülcine’de geçici trafik düzenlemesi

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği