Anasayfa

01-04-2021
Miçotakis Libya’ya gidiyor
Başbakan Miçotakis’in 6 Nisan’da yapacağı Trablus ziyaretine Dışişleri Bakanı Dendias eşlik edecek.
1 Nisan 2021 Perşembe

Başbakanı Kiryiakos Miçotakis’in, 6 Nisan’da Libya’yı ziyaret edeceği bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında Doğu Akdeniz konusunda açıklamalarda bulundu.

Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, "Libya ile ilişkileri yeniden tesis etmek ve Atina’nın jeostratejik çıkarlarını korumak" amacıyla 6 Nisan’da Trablus’ta temaslarda bulunacağını söyleyen Peloni, Başbakanın burada Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile bir araya geleceğini aktardı.

Peloni, Yunanistan’ın Trablus Büyükelçiliğinin yeniden açılması için de çalışmalara başlayacağını sözlerine ekledi.

Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım 2019’da Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair mutabakat muhtırası imzalanmıştı.

Atina yönetimi, bunun üzerine Libya’nın Atina Büyükelçisini "istenmeyen kişi" ilan ederek, ülkeden sınır dışı etmişti.

Haberler


Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil