Anasayfa

02-04-2021
Lokanta ve kafeler için yardım paketi geliyor
Hükümet, lokanta ve kafe sektörüne 330 milyon euroluk yardıma hazırlanıyor.
2 Nisan 2021 Cuma

Söz konusu yardımın, önümüzdeki dönemde önlemlerin gevşetilmesiyle yeniden faaliyete başlayacak olan lokanta ve kafelere destek olarak yapılacağı açıklandı. Maddi yardımın işletmeler tarafından yeniden faaliyete başladıktan sonra ilk 3 ay boyunca kullanılacağı kaydedildi. Yardımın özellikle yiyecek - içecek başta olmak üzere malzeme satın alımına yönelik olduğu ifade edildi.

330 bin euroluk yardımdan ülke genelinde toplam 65 bin işletmenin yararlanması bekleniyor. İşletme başına verilecek yardımın 100 bin euroya kadar çıkabileceği belirtilirken, söz konusu yardım paketinin Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı tarafından hayata geçirileceği ve AB destekli ESPA programından sağlanacağı ifade edildi. Yardımın vergisiz olacağı ve işletmeler tarafından geri ödeme yapılmayacağı da açıklandı. Yardım paketinden ilk kez franchise şirketlerinin de yararlanacağı kaydedildi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, hükümetin lokanta ve kafe sektörüne yaklaşık 1 milyar euroya varan programlarla desteklediğini belirterek, bu sektördeki 260 bin çalışana destek sağlandığını d söyledi. Sektörün ekonomik baskıya dayanma iradesini gösterdiğini kaydeden Miçotakis, açıklanan yeni destek programıyla işletmelerin yeni bir başlangıç yapabileceklerini dile getirdi.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı