Anasayfa

07-04-2021
Entübe kadın bebeğini doğurdu!
Kovid-19 nedeniyle Atina'da Attikon Hastanesi'nde entübe edilen hamile bir kadının erken doğum yaptığı öğrenildi. Yoğun bakım ünitesinde 20 günlük tedavinin ardından anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

İlk bebeğine hamile olan ve gebelik sırasında diyabet sorunu yaşayan kadına, hamileliğinin 28. haftasında Kovid-19 teşhisi konuldu. Nefes darlığı ve ateşi olan kadının durumu kötüleşince, 13 Mart tarihinde (hamileliğin 29. haftası) entübasyon ve mekanik ventilasyon gerekli görüldü.

Doktorlar arasında yapılan konsültasyonda, prematüre doğum (erken doğum) gerçekleşmemesi için gebeliğin devam etmesine karar verildi. Bunun Yunanistan'da ilk, uluslar arası alanda ise ikinci vaka olduğu belirtildi. Benzer bir durumun ABD'de Missouri eyaletinde yaşandığı kaydedildi.

Hamile kadının entübe edilmesinden üç gün sonra doğum belirtilerinin başlaması üzerine, 1.300 gram ağırlığında erkek bebeğin doğumu sezaryenle gerçekleştirildi.

Annenin 1 Nisan'da yoğun bakımdan çıkarıldığı ve tedavisinin başka bir hastanenin Kovid-19 bölümünde devam ettiği kaydedildi.

Kovid-19 virüsü bulaşmayan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Haberler


Bluefarm’a 2,9 milyon euroluk ilave yatırım

Hayvan hastalıklarına karşı mobil dezenfeksiyon noktaları yeniden devrede

BTAYTD Kadınlar Kolundan Çanakkale ve Gökçeada gezisi

Kasidiaris cezaevinden çıktı, siyasette yeni tartışma başladı

ABTTF’den tepki: Türk azınlık okulu kapatılırken devlet okulu büyütülüyor

Çipras’tan “NAZA” yönetmenlerine destek

İTB’den üniversite adaylarına başvuru süreci bilgilendirmesi

Özgür Ferhat: “Yakıt yardımı iki katına çıkarılmalı”

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden yeni eğitim yılı mesajı

Düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 kişi öldü, 25 kişi kayıp

Özgür Ferhat’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

ABTTF, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı