Anasayfa

07-04-2021
'Self-test'ler eczanelerde
Evde test yapma imkanı sağlayan kitler bu sabahtan itibaren eczanelere teslim ediliyor.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Kovid-19 salgınına karşı evde test yapma imkanı sağlayan "self test"ler eczanelere teslim edilmeye başlandı. Testlerle ilgili dijital platform ise öğleden sonra devreye giriyor.

Bu arada, self-test kitlerinin paketleme sistemi eczacılar arasında tepkiye neden oldu. Her paketin 25 parça içerdiğini söyleyen eczacılar, testlerin hak sahiplerine teslim edilecek tekli paketler haline getirilmesi yükünün kendilerine düşmesinden şikayetçi. Eczacılar bu işlem için steril ortama ve ek iş yüküne ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyorlar.

Eczacıların tepkilerine cevap veren Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis ise self-testlerle ilgili paketleme sisteminin tüm dünyada aynı olduğunu söyledi. Eczacıların testlerin 25'lik paketler halinde kendilerine teslim edileceğinden haberdar olduklarını belirten Georgiadis, tekli paketlerin sadece Almanya'da satıldığını ve fiyatının da çok yüksek olduğunu söyledi. Georgiadis, ücretsiz self testlerin tüm dünyada 25'lik paketler halinde olduğunu sözlerine ekledi.

Self testlerde öncelik ilk etapta öğretmenlere ve 16 ile 18 yaş arasındaki lise öğrencilerine veriliyor.


Haberler


Özgür Ferhat’tan Batı Nil virüsü için acil önlem çağrısı

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 6 kişi hayatını kaybetti

Balaban köyünde kadın cinayeti

Yaşlı nüfus çocuk sayısının neredeyse iki katı

Burhan Baran, konsolosluklardaki randevu gecikmelerini meclis gündemine taşıdı

Çipras, 2 Eylül’de ekonomi programını açıklayacak

Meriç’te yenilenebilir enerji projelerine yeni kısıtlamalar

İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından Kadri Çavuşoğlu vefat etti

Yunanistan İtalya’dan FREMM tipi iki fırkateyn satın alacak

ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Hukukun üstünlüğü sistematik olarak ihlal ediliyor”

Batı Nil virüsü vakalarına dikkat!

Mısırlı düzensiz göçmenlerden yardım çağrısı