Anasayfa

07-04-2021
'Self-test'ler eczanelerde
Evde test yapma imkanı sağlayan kitler bu sabahtan itibaren eczanelere teslim ediliyor.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Kovid-19 salgınına karşı evde test yapma imkanı sağlayan "self test"ler eczanelere teslim edilmeye başlandı. Testlerle ilgili dijital platform ise öğleden sonra devreye giriyor.

Bu arada, self-test kitlerinin paketleme sistemi eczacılar arasında tepkiye neden oldu. Her paketin 25 parça içerdiğini söyleyen eczacılar, testlerin hak sahiplerine teslim edilecek tekli paketler haline getirilmesi yükünün kendilerine düşmesinden şikayetçi. Eczacılar bu işlem için steril ortama ve ek iş yüküne ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyorlar.

Eczacıların tepkilerine cevap veren Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis ise self-testlerle ilgili paketleme sisteminin tüm dünyada aynı olduğunu söyledi. Eczacıların testlerin 25'lik paketler halinde kendilerine teslim edileceğinden haberdar olduklarını belirten Georgiadis, tekli paketlerin sadece Almanya'da satıldığını ve fiyatının da çok yüksek olduğunu söyledi. Georgiadis, ücretsiz self testlerin tüm dünyada 25'lik paketler halinde olduğunu sözlerine ekledi.

Self testlerde öncelik ilk etapta öğretmenlere ve 16 ile 18 yaş arasındaki lise öğrencilerine veriliyor.


Haberler


AİHM,den Yunanistan’a cezaevi mahkumiyeti

Karaferye’de Osmanlı eseri Orta Camii ve Çifte Hamam restore edildi

İskeçe’de yangın paniği

Şap hastalığıyla mücadelede operasyonel yönetim Savunma Bakanlığına devredildi

Batı Nil virüsü vakaları 290’a yükseldi

Çipras Selanik’ten ekonomik programını açıkladı: Asgari ücret 1.000 euro olacak

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’ndan veda gecesi

İsmail Rodoplu vefatının 6. yıl dönümünde anıldı

Sağlık Bakanlığından milletvekili Özgür Ferhat’ın sorusuna yanıt

Trakya Üniversitesinde yurt dışından öğrenci kabulü için ek başvurular başladı

Gümülcine’de Rus mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen şahıs yakalandı

İskeçe Müftülüğünden dayanışma kermesi