Anasayfa

07-04-2021
'Self-test'ler eczanelerde
Evde test yapma imkanı sağlayan kitler bu sabahtan itibaren eczanelere teslim ediliyor.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Kovid-19 salgınına karşı evde test yapma imkanı sağlayan "self test"ler eczanelere teslim edilmeye başlandı. Testlerle ilgili dijital platform ise öğleden sonra devreye giriyor.

Bu arada, self-test kitlerinin paketleme sistemi eczacılar arasında tepkiye neden oldu. Her paketin 25 parça içerdiğini söyleyen eczacılar, testlerin hak sahiplerine teslim edilecek tekli paketler haline getirilmesi yükünün kendilerine düşmesinden şikayetçi. Eczacılar bu işlem için steril ortama ve ek iş yüküne ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyorlar.

Eczacıların tepkilerine cevap veren Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis ise self-testlerle ilgili paketleme sisteminin tüm dünyada aynı olduğunu söyledi. Eczacıların testlerin 25'lik paketler halinde kendilerine teslim edileceğinden haberdar olduklarını belirten Georgiadis, tekli paketlerin sadece Almanya'da satıldığını ve fiyatının da çok yüksek olduğunu söyledi. Georgiadis, ücretsiz self testlerin tüm dünyada 25'lik paketler halinde olduğunu sözlerine ekledi.

Self testlerde öncelik ilk etapta öğretmenlere ve 16 ile 18 yaş arasındaki lise öğrencilerine veriliyor.


Haberler


Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a tepki

Habipoğlu: “Dendias Batı Trakya Türk Azınlığının Türk kimliğini yine inkar etti”

Maronya - Şapçı Belediyesinden tarımsal kalkınmaya yatırım

Patriot sistemlerinin yerini savaş uçakları alacak

Ketenlik köyünde hatim coşkusu

Zeybek’ten İskeçe Hastanesi için kalıcı çözüm çağrısı

Muhalefetten İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısına tepki

Yunanistan ile BAE arasında savunma iş birliği

Patriotlar Dimetoka ve Kerpe’den çekiliyor

İTB Resim Kursu yıl sonu sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Makaz–Yanıköy sınır yolundaki onarım devam ediyor

Sinan Ahmet: “OPEKEPE’nin yanlış uygulamaları mağduriyete neden oluyor”