Anasayfa

07-04-2021
DEB Partisi: 'Demokratik eylem hakkımızı kullandık'
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, azınlık okullarında encümen heyeti seçimlerinin yapılması ya da eski encümen heyetlerinin görev süresinin uzatılması talebiyle dün İskeçe ve Gümülcine'de yapılan eylemlere destek verdi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Gümülcine ve İskeçe'de dün (6 Nisan Salı) gerçekleşen eylemlerde hazır bulunan DEB Partisi, yaptığı yazılı açıklama ile de desteğini sürdürdü.

DEB Partisi'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlk olarak 22 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan encümen heyeti seçimleri, 3 buçuk ay içinde yedinci kez ertelenmesinin ardından Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ebeveynleri ve temsilcileri bu ertelemeleri protesto etmek amacı ile bir eylem gerçekleştirdi.

6 Nisan Salı günü gerçekleştirilen eylemde DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve DEB Partisi yöneticileri hem Rodop hem de İskeçe bölgesinde demokratik haklarını kullanarak, Batı Trakya'da Azınlık okullarında görev yapacak yeni encümenlerin seçimle göreve gelmesi, pandemi nedeniyle seçimlerin yapılamaması durumunda bir önceki dönemde görev yapan eski seçilmiş encümenlerin görev sürelerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması talebine destek verip diğer Azınlık bireyleri ve önde gelenleri ile beraber Azınlık okullarına sahip çıktılar.

Lozan Antlaşması'nda, Azınlık okulları veya benzeri kurumlarının açık bir şekilde Azınlığın denetleme ve yönetme hakkı güvence altına alınırken, hükümetin Azınlık eğitimine karşı atamalar yapma girişimleri, antlaşmayı ihlal etme ve antidemokratik bir durum ortaya koymaktadır. DEB Partisi olarak bir kez daha encümen heyeti seçimleri konusunda yönetimi, demokratik hakkı olan Azınlık bireylerine verilmesini ve encümen heyeti seçimlerinin bir an önce usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmesini talep etmekteyiz."

Haberler


’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Bluefarm Yaban Mersini Çiftliği Basın ve Tanıtım Gününe ev sahipliği yaptı

ABTTF’den Yunanistan’a çifte standart eleştirisi

GPO anketi: Yunanistan’da siyasi dengeler değişiyor

Tarım ödeneklerinde yolsuzluk iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı

Yassıköy Azınlık İlkokulundan başkent Atina’ya gezi

Batı Trakya Türk Azınlığı heyeti Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ile görüştü

Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret