Anasayfa

07-04-2021
DEB Partisi: 'Demokratik eylem hakkımızı kullandık'
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, azınlık okullarında encümen heyeti seçimlerinin yapılması ya da eski encümen heyetlerinin görev süresinin uzatılması talebiyle dün İskeçe ve Gümülcine'de yapılan eylemlere destek verdi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Gümülcine ve İskeçe'de dün (6 Nisan Salı) gerçekleşen eylemlerde hazır bulunan DEB Partisi, yaptığı yazılı açıklama ile de desteğini sürdürdü.

DEB Partisi'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlk olarak 22 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan encümen heyeti seçimleri, 3 buçuk ay içinde yedinci kez ertelenmesinin ardından Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ebeveynleri ve temsilcileri bu ertelemeleri protesto etmek amacı ile bir eylem gerçekleştirdi.

6 Nisan Salı günü gerçekleştirilen eylemde DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve DEB Partisi yöneticileri hem Rodop hem de İskeçe bölgesinde demokratik haklarını kullanarak, Batı Trakya'da Azınlık okullarında görev yapacak yeni encümenlerin seçimle göreve gelmesi, pandemi nedeniyle seçimlerin yapılamaması durumunda bir önceki dönemde görev yapan eski seçilmiş encümenlerin görev sürelerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması talebine destek verip diğer Azınlık bireyleri ve önde gelenleri ile beraber Azınlık okullarına sahip çıktılar.

Lozan Antlaşması'nda, Azınlık okulları veya benzeri kurumlarının açık bir şekilde Azınlığın denetleme ve yönetme hakkı güvence altına alınırken, hükümetin Azınlık eğitimine karşı atamalar yapma girişimleri, antlaşmayı ihlal etme ve antidemokratik bir durum ortaya koymaktadır. DEB Partisi olarak bir kez daha encümen heyeti seçimleri konusunda yönetimi, demokratik hakkı olan Azınlık bireylerine verilmesini ve encümen heyeti seçimlerinin bir an önce usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmesini talep etmekteyiz."

Haberler


İskeçe’de 3. Genel Lise öğrencilerinden boykot ve yürüyüş

Balkan Türk toplumlarının ortak meseleleri Edirne’de ele alındı

Katrungalos: Yunanistan-İsrail ilişkileri yeniden ele alınmalı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Haftası düzenleniyor

İTB ve GTGB kadınları Kocaeli’de eğitim ve kültür programına katıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencilerinden boykot

Miçotakis, Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda ile bir araya geldi

Gümülcine, COP31 Bike Ride bisikletçilerini ağırlayacak

ABTTF Başkanlık Kurulu yaz tatili sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

Ruşenler yakınlarında orman yangını

Salıncak Kurbanı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi

Dr. Sadık Ahmet’in mücadelesi Ankara’da anlatıldı