Anasayfa


07-04-2021
DEB Partisi: ‘Demokratik eylem hakkımızı kullandık’
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, azınlık okullarında encümen heyeti seçimlerinin yapılması ya da eski encümen heyetlerinin görev süresinin uzatılması talebiyle dün İskeçe ve Gümülcine’de yapılan eylemlere destek verdi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Gümülcine ve İskeçe’de dün (6 Nisan Salı) gerçekleşen eylemlerde hazır bulunan DEB Partisi, yaptığı yazılı açıklama ile de desteğini sürdürdü.

DEB Partisi’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlk olarak 22 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan encümen heyeti seçimleri, 3 buçuk ay içinde yedinci kez ertelenmesinin ardından Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ebeveynleri ve temsilcileri bu ertelemeleri protesto etmek amacı ile bir eylem gerçekleştirdi.

6 Nisan Salı günü gerçekleştirilen eylemde DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve DEB Partisi yöneticileri hem Rodop hem de İskeçe bölgesinde demokratik haklarını kullanarak, Batı Trakya’da Azınlık okullarında görev yapacak yeni encümenlerin seçimle göreve gelmesi, pandemi nedeniyle seçimlerin yapılamaması durumunda bir önceki dönemde görev yapan eski seçilmiş encümenlerin görev sürelerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması talebine destek verip diğer Azınlık bireyleri ve önde gelenleri ile beraber Azınlık okullarına sahip çıktılar.

Lozan Antlaşması’nda, Azınlık okulları veya benzeri kurumlarının açık bir şekilde Azınlığın denetleme ve yönetme hakkı güvence altına alınırken, hükümetin Azınlık eğitimine karşı atamalar yapma girişimleri, antlaşmayı ihlal etme ve antidemokratik bir durum ortaya koymaktadır. DEB Partisi olarak bir kez daha encümen heyeti seçimleri konusunda yönetimi, demokratik hakkı olan Azınlık bireylerine verilmesini ve encümen heyeti seçimlerinin bir an önce usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmesini talep etmekteyiz.”

Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun