Anasayfa

07-04-2021
AstraZeneca'da kan pıhtılaşma ihtimali ne?
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Başkanı Sotiris Tsiodras, AstraZeneca aşısı nedeniyle kan pıhtılaşması ihtimalinin 100 binde bir olduğunu söyledi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

Prof. Tsiodras, Kovid -19 salgınıyla ilgili olarak Atina Akademisi tarafından düzenlenen panelde konuştu. Tsiodras, son günlerin bir numaralı tartışma konusu olan AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşmasına yol açtığına dair bilgileri paylaştı.

Prof. Tsiodras, söz konusu aşıyı yapan 100 bin kişiden bir kişide kan pıhtılaşması göründüğünü vurguladı. Tsiodras, "Ancak şöyle bir bilgi de var. Kovid -19 virüsü bulaşan ve hastalanan birinin kan pıhtılaşmasıyla karşı karşıya kalma ihtimali 1/64. Yani bir önceki orana göre çok daha yüksek bir ihtimal." diye konuştu.

Prof. Tsiodras şu anda salgına karşı en önemli silahın aşı olduğunu sözlerine ekledi.

Aşıların canlı virüs taşımadığını ve yapılan aşıların vücudumuza bu virüsü nasıl öldüreceğini öğrettiğini anlatan Tsiodras, "Aşılama, vaka sayısının azalmasına ve ölüm oranlarının düşmesine yardımcı oluyor." diye konuştu.

Tsiodras, virüsün son dönemde 20 ila 50 yaş arasındaki gruba yayıldığını belirterek, bu grubun daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Haberler


İskeçe Müftülüğünde Ramazan öncesi din görevlileri toplantısı yapıldı

Atina’da taksiciler 3 günlük greve gitti

Yunanistan, Gazze için oluşturulan Barış Kurulu’na ’gözlemci’ olarak katılacak

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Ramazan mesajı

BTTDD İzmit Şubesinde Yüksek Öztürk güven tazeledi

İznik Belediye Başkanından Batı Trakya ziyareti

BTTÖB’den Ana Dili Günü etkinliği

BTAYTD yönetiminden Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti Sofya’da temaslarda bulundu

Yunanistan, Mora ve Girit’in güneyinde hidrokarbon araması için anlaşma imzaladı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Ramazan ayı mesajı

Gümülcine eski valilik binası tedbir amaçlı boşaltıldı