Anasayfa


07-04-2021
“Gemileri çıkarmak için üç kez düşünecekler”
Eski Dışişleri Bakanı ve Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Ankara ziyaretini devlet televizyonuna değerlendirdi. Avrupa Birliği yönetiminin Türkiye’ye karşı ilk kez açık bir şekilde konuştuğunu savunan Bakoyanni, “Türkiye için şartlar değişti. Bundan sonra gemileri çıkarmadan önce üç kez düşünecektir.” dedi.
7 Nisan 2021 Çarşamba

AB yönetiminin Ankara ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Bakoyanni, “Avrupalılar Ankara’ya gitti ve ilk kez ağızlarını açıp çok belirli şeyler söylediler. Buna bugüne kadar pek alışık değiliz. Borell ziyaretinde olduğu gibi. Bu kez Kıbrıs, Yunanistan, göçmen sorunu, insan hakları gibi konularda çok net şeyler söylendi. Amerikan dış politikasıyla aynı çizgide oldukları ifade edildi.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 19 yılın en zor sürecini yaşadığına inandığını kaydeden Bakoyanni, “Bir koltuğa iki karpuz almaya çalışıyor. Rusları ve Amerikanları. Bunu kimse kabul edemez. Öte yandan AB ortada yer alıyor ve kendi şartlarını ortaya koyuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin içinde de istikrarsızlık var.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis’in Libya ziyaretini de değerlendiren Bakoyanni, Libya ile yeni bir dönemi başlatmak istediklerini dile getirerek, Türk askeri güçlerinin ülkeden ayrılması şartıyla her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Bakoyanni aynı zamanda Libya ile Türkiye arasındaki deniz anlaşmasının da iptal edilmesi gerektiğini iddia etti. Libyalıların verdiği cevabın beklediklerinden daha iyi olduğunu belirten Bakoyanni, Libya ile Yunanistan arasında deniz alanlarının sınırlandırılması için komisyon oluşturulmasını kabul ettiklerini dile getirdi.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor