Anasayfa

08-04-2021
"Self test"le liseler pazartesi günü açılıyor!
Liselerde 12 Nisan Pazartesi günü yüz yüze eğitim başlıyor.
8 Nisan 2021 Perşembe

Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos, hem öğretmen hem öğrencilerin haftada iki kez "self test" yapmaları şartı ile liselerin 12 Nisan Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

Kerameos, "self testler"in 8 Nisan Perşembe günü Atina ve Selanik'teki eczanelerden, cuma gününden itibaren ise ülke genelindeki tüm eczanelerden temin edilebileceğini belirtti.

Veliler, öğrencilerin AMKA numaralarını bildirerek test kitlerini eczanelerden alabilecek.

Lise öğrencileri ve öğretmenler pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez test yaptırdıklarına dair belge ile okula gidebilecek. Test sonuçları "self-testing.gov.gr" platformuna bildirilecek. Sonucun negatif olması durumunda söz konusu platformdan indirilecek belge ile öğrenciler okula gidebilecek. Okul yetkilileri her pazartesi ve perşembe günü öğretmen ve öğrencilerden test yaptırdıklarına ve sonuçların negatif olduğuna dair belgeyi talep edecek. Platformdaki belgenin çıktısını alma imkanı olmayan veliler el yazısı ile söz konusu belgedeki bilgileri boş bir kağıda yazarak imzalayacak.

Test sonucunun pozitif çıkması durumda ise, öğretmen veya öğrenciler kendilerine en yakın test merkezinde ikinci bir test yaptıracak. İkinci testin de pozitif çıkması durumunda EODY tarafından belirlenen sağlık protokolleri uygulanacak. İkinci testin negatif çıkması durumunda ise öğretmen ve öğrenciler testi yaptırdıkları merkezden sonuçlarının negatif olduğuna dair belgeyi alarak okula gidebilecek.


Haberler


Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor

Konut yenileme için 36 bin euroya kadar destek

38 bin kişiye istihdam sağlayacak 5 yeni program hazırlanıyor

Yunanistan’da 126 askeri tesis ve kışla kapatılacak

Şahin ve Ketenlik’teki öğrenci kermesleri büyük ilgi gördü

Tarım mazotunda vergi muafiyeti 1 Kasım’da pompaya yansıyacak

Miri’de zeytin üreticileri çaresiz: Ürünün yüzde 70’i yere döküldü

İskeçe Müftülüğünden gençlere yazarlık atölyesi

Interreg Yunanistan – Bulgaristan programında 24 proje hayata geçiriliyor

FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı