Anasayfa


08-04-2021
“Self test”le liseler pazartesi günü açılıyor!
Liselerde 12 Nisan Pazartesi günü yüz yüze eğitim başlıyor.
8 Nisan 2021 Perşembe

Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos, hem öğretmen hem öğrencilerin haftada iki kez “self test” yapmaları şartı ile liselerin 12 Nisan Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

Kerameos, “self testler”in 8 Nisan Perşembe günü Atina ve Selanik’teki eczanelerden, cuma gününden itibaren ise ülke genelindeki tüm eczanelerden temin edilebileceğini belirtti.

Veliler, öğrencilerin AMKA numaralarını bildirerek test kitlerini eczanelerden alabilecek.

Lise öğrencileri ve öğretmenler pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez test yaptırdıklarına dair belge ile okula gidebilecek. Test sonuçları “self-testing.gov.gr” platformuna bildirilecek. Sonucun negatif olması durumunda söz konusu platformdan indirilecek belge ile öğrenciler okula gidebilecek. Okul yetkilileri her pazartesi ve perşembe günü öğretmen ve öğrencilerden test yaptırdıklarına ve sonuçların negatif olduğuna dair belgeyi talep edecek. Platformdaki belgenin çıktısını alma imkanı olmayan veliler el yazısı ile söz konusu belgedeki bilgileri boş bir kağıda yazarak imzalayacak.

Test sonucunun pozitif çıkması durumda ise, öğretmen veya öğrenciler kendilerine en yakın test merkezinde ikinci bir test yaptıracak. İkinci testin de pozitif çıkması durumunda EODY tarafından belirlenen sağlık protokolleri uygulanacak. İkinci testin negatif çıkması durumunda ise öğretmen ve öğrenciler testi yaptırdıkları merkezden sonuçlarının negatif olduğuna dair belgeyi alarak okula gidebilecek.


Haberler


Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü