Anasayfa

08-04-2021
"Self test"le liseler pazartesi günü açılıyor!
Liselerde 12 Nisan Pazartesi günü yüz yüze eğitim başlıyor.
8 Nisan 2021 Perşembe

Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos, hem öğretmen hem öğrencilerin haftada iki kez "self test" yapmaları şartı ile liselerin 12 Nisan Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı.

Kerameos, "self testler"in 8 Nisan Perşembe günü Atina ve Selanik'teki eczanelerden, cuma gününden itibaren ise ülke genelindeki tüm eczanelerden temin edilebileceğini belirtti.

Veliler, öğrencilerin AMKA numaralarını bildirerek test kitlerini eczanelerden alabilecek.

Lise öğrencileri ve öğretmenler pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez test yaptırdıklarına dair belge ile okula gidebilecek. Test sonuçları "self-testing.gov.gr" platformuna bildirilecek. Sonucun negatif olması durumunda söz konusu platformdan indirilecek belge ile öğrenciler okula gidebilecek. Okul yetkilileri her pazartesi ve perşembe günü öğretmen ve öğrencilerden test yaptırdıklarına ve sonuçların negatif olduğuna dair belgeyi talep edecek. Platformdaki belgenin çıktısını alma imkanı olmayan veliler el yazısı ile söz konusu belgedeki bilgileri boş bir kağıda yazarak imzalayacak.

Test sonucunun pozitif çıkması durumda ise, öğretmen veya öğrenciler kendilerine en yakın test merkezinde ikinci bir test yaptıracak. İkinci testin de pozitif çıkması durumunda EODY tarafından belirlenen sağlık protokolleri uygulanacak. İkinci testin negatif çıkması durumunda ise öğretmen ve öğrenciler testi yaptırdıkları merkezden sonuçlarının negatif olduğuna dair belgeyi alarak okula gidebilecek.


Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

EPOMEA Rodop Başkanı Sibel Mustafaoğlu Ankara’da temaslarda bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatından Batı Trakya Türklerine destek

Yunanistan’dan itidal ve görüşmelerin yeniden başlatılması çağrısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’la görüştü

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay