Anasayfa


12-04-2021
Dendias bir haftada ikinci kez Libya’da
Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bir hafta içinde ikinci kez Libya’yı ziyaret etti.
12 Nisan 2021 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün gerçekleştirdiği ziyarette Libya’nın Bingazi şehrinde temaslarda bulundu. Dendias, Bingazi’de Libya Başbakan Vekili Atiya Abdülhafız El Katrani ve Bingazi Belediye Başkanı Şakir Bujvari ile görüştü.

Bakan Dendias gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili paylaşımında, görüşmelerde bölgesel konuların ele alındığını kaydetti. Dendias’ın ziyaretinde Bingazi şehrinde faaliyete geçecek olan Yunanistan Başkonsolosluğu konusunun da değerlendirildiği ifade edildi.

Dendias, Bingazi ziyaretinde şehirdeki Yunan toplumuyla da biraraya geldi. Dendias burada yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın Libya’ya yeniden döndüğünü söyledi. Dendias, “Yunanistan Libya’ya geri dönüyor. Yardım etmek için geri dönüyor. Halkımızla, Avrupa Birliği üyesi özelliğimizle Libya halkıyla dostluğumuzu korumak ve Libya’nın refah içinde istikrarlı bir ülke olabilmesine yardım edebilmek için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın Libya’daki geçici hükümete ve seçim sürecine tam destek verdiğini kaydeden Dendias, Yunanistan’ın Libya ile deniz yetki alanlarının belirlenmesi için işbirliğine hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Dendias, 2010 yılında iki ülkenin anlaşmaya çok yaklaştığını da hatırlattı.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yunanistan yeniden Libya’da ve burada olmaya devam edecek.” ifadesini kullandı.

Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu