Anasayfa


13-04-2021
Sağlık Bakan Yardımcısı Rodop ve Meriç illerini ziyaret etti
Sağlık Bakan Yardımcısı Zoi Rapti, Dedeağaç Hastanesini ziyaret etti. Gümülcine’de ise Eyalet Başkanı Hristos Metios ile görüştü.
13 Nisan 2021 Salı

Dedeağaç Hastanesini ziyareti sırasında Rapti, ruhsal sorunlar yaşayan çocukların tedavisi için 11 yatak kapasiteli bir klinik yapılacağını açıkladı. Rapti ayrıca söz konusu klinikte uzmanların görev alacağını söyledi. Kliniğin, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ndeki ihtiyaçlara cevap vermek için açılacağını belirten Parti, “Böyleye eyalet genelindeki hastalar başka eyaletlerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmayacak” dedi. Sağlık Bakan Yardımcısı son olarak Hastane Müdürü Evangelos Rufos ile görüşerek hastanenin son durumu ve işleyişi hakkında bilgi aldı.

METİOS İLE GÖRÜŞME
Sağlık Bakan Yardımcısı Zoi Rapti, Gümülcine temasları çerçevesinde Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile görüştü. Görüşmede ESPA programından yararlanılarak eyalet genelindeki ruh sağlığı merkezlerinin desteklenmesi için maddi kaynakların değerlendirilmesi konuşuldu.

Metios, ruh sağlığı merkezlerinin ve bağımlılık sorunu olan kişilerin tedavi edilmesinin önemine değinerek, Eyalet Başkanlığı olarak şu ana kadar 6 milyon euroluk ödenek sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı