Anasayfa

13-04-2021
Dendias Ankara ziyareti öncesinde Başbakan ve ABD Büyükelçisiyle görüştü
Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yarın Türkiye'ye gidiyor.
13 Nisan 2021 Salı

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, yarın (14 Nisan Çarşamba) gerçekleştireceği Ankara ziyareti öncesinde Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ile görüştü.

Dendias ziyaretiyle ilgili Yunan basınında çıkan haberlerde, iki ülke arasında Ege ve Akdeniz'deki gerginliğin düşürülmesinin amaçlandığı belirtilirken, Yunan tarafının "Türkiye'nin tahriklerini" de gündeme getireceği kaydedildi.

Bakan Dendias'ın bugün Maksimu Sarayında Başbakan Kiriakos Miçotakis'le görüşerek Türkiye ziyaretini değerlendirdiği ifade edildi. Dendias sabah saatlerinde ise ABD Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ile görüştü.

Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Dendias'ın daha önce İstanbul'da Patrik Vartholomeos ile biraraya geleceği bildirildi.

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi