Anasayfa


13-04-2021
Yunanlılar alışverişe hazır, tatile değil
Tüketim Malları Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan anket sonuçları açıklandı.
13 Nisan 2021 Salı

Tüketim Malları Araştırma Enstitüsü (IELKA) tarafından yapılan ankete göre, Yunanlı tüketicilerin üçte ikisi alışveriş yapmayı, üçte biri restoran ve kafelerin açılmasını zor bekliyor. Bu yıl tatil yapmayı düşünenlerin oranı ise ikiye bir.

950 denek üzerinde 1-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ankette Kovid-19 sonrası tüketici alışkanlıkları ele alındı.

KALICI ALIŞKANLIKLAR
IELKA tarafından yapılan araştırma, Kovid-19 sırasında kazanılan birçok alışkanlığın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini gösteriyor.

Araştırma sonuçlarına göre, 2021 yılından sonra maske takmaya devam edeceklerini söyleyenlerin oranları yüzre 52’yi buluyor.

10 kişiden üç kişinin gelecek yıl da evden çıkmama eğilimini sürdürecekleri görülüyor. Ankete katılanların yüzde 25’i antiseptik kullanmayı hiçbir zaman bırakmayacağını ifade ediyor.

Tüketicilerin yüzde 53’ünün eve teslim kahve, yüzde 56’sının da eve teslim yemek siparişinde bulunduğu kaydediliyor. Paket servisi hiç benimsemediklerini söyleyenlerin oranı da sırasıyla yüzde 31 (kahve) ve yüzde 29 (yemek).

Şu anda kapalı olan restoranlarla ilgili ise yüzde 34’lük bir kesim önümüzdeki iki ay içerisinde restoran – tavernada yemek yeme alışkanlığına başlayabileceğini söylüyor. Yüzde 30’luk bir kesim ise yıl içinde restorana gidebileceğini belirtirken, yüzde 33’lük bir kesim ise 2021 yılında dışarıda yemek yemeyeceğini kaydediyor.

Kovid-19 nedeniyle kontrollü olarak başlayan perakende satışlarla ilgili olarak ankete katılanların yüzde 21’i alışverişe başladığını belirtiyor. Yüzde 41’lik bir kesim yakın zamanda alışveriş yapacağını söylerken, yüzde 21’lik bir kesim de 2021 yılında daha ileriki bir tarihte alışveriş yapacağını ifade ediyor.

TATİLDE NE YAPILACAK?
“Bu yıl tatil yapmayı planlıyor musunuz?” sorusuna yüzde 30 “evet”, yüzde 20 “evet fakat daha kısıtlı olarak”, yüzde 24 “hayır”, yüzde 27’lik bir kesim de “bilmiyorum” yanıtını veriyor.

Haziran ayında tatil yapabileceklerini söyleyenler yüzde 5, temmuz ayında tatil yapabileceklerini söyleyenler yüzde 20, ağustosta tatile çıkabileceklerini belirtenler de yüzde 31’lik bir kesimi oluşturuyor. Ankete katılanların yüzde 14’ü ise yaz sonrası tatil yapabileceğine inanıyor.

Bu yıl tatile çıkamayacaklarını söyleyenlerin oranı yüzde 19, gelecek yıl da tatil yapamayacaklarını düşünenlerin oranı da yüzde 11.


Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!