Anasayfa

13-04-2021
Türkiye ile Libya arasında 5 anlaşma imzalandı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe iki ülke arasında beş anlaşma imzaladı
13 Nisan 2021 Salı

Erdoğan ve Dibeybe’nin Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, çeşitli anlaşmaların imza töreni yapıldı.

Bu kapsamda, "Libya’da Elektrik Santrali Yapımına İlişkin Protokol", "Libya’da 3 adet Elektrik Santrali İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı", "Trablus Havalimanı Yeni Uluslararası Terminal İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı" ve "Trablus’ta Yeni Bir Alışveriş Merkezi İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı" imza altına alındı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Milli Birlik Hükümeti Arasında Medya Alanında Stratejik İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" ise Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Libya’nın İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid Ammar Muhammed El-Lafi tarafından imzalandı.

Törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Abdülhamid Dibeybe, iki ülke arasındaki "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı Ortak Bildirisini" imzaladı.

Haberler


TEBA yardımlarında yeni dönem: Nakit destek ve geriye dönük toplu ödeme geliyor

Yangında 5 kadın işçi hayatını kaybetti

Doğu Makedonya–Trakya Eyaleti’nde “Kırmızı Kod” alarmı

Danışma Kurulundan Dimetoka müftü atamasına sert tepki: “Bu karar azınlığın iradesini yansıtmıyor”

BTAYTD’da yeni başkan Zeynep Tevfikoğlu

BTAYTD Genel Kurul sonuçları belli oldu

TOÇEK “Rumuz Goncagül”e sanatseverlerden tam puan

Egnatia Otoyolu’nda plastik yüklü TIR alev aldı

BTAYTD Genel Kurulu Gümülcine’de yapıldı

Atina’da Dünya Türk Dili Ailesi Günü etkinliği

Bürokrasiyi azaltma hamlesi: 400 işlem sadeleştiriliyor

“29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” Gümülcine’de anılacak