Anasayfa

13-04-2021
Türkiye ile Libya arasında 5 anlaşma imzalandı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe iki ülke arasında beş anlaşma imzaladı
13 Nisan 2021 Salı

Erdoğan ve Dibeybe’nin Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, çeşitli anlaşmaların imza töreni yapıldı.

Bu kapsamda, "Libya’da Elektrik Santrali Yapımına İlişkin Protokol", "Libya’da 3 adet Elektrik Santrali İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı", "Trablus Havalimanı Yeni Uluslararası Terminal İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı" ve "Trablus’ta Yeni Bir Alışveriş Merkezi İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı" imza altına alındı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Milli Birlik Hükümeti Arasında Medya Alanında Stratejik İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" ise Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Libya’nın İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid Ammar Muhammed El-Lafi tarafından imzalandı.

Törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Abdülhamid Dibeybe, iki ülke arasındaki "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı Ortak Bildirisini" imzaladı.

Haberler


ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı

Çipras siyasete yeni partiyle dönüyor

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği

Şaban Bandak’tan bayram mesajı