Anasayfa

13-04-2021
Türkiye ile Libya arasında 5 anlaşma imzalandı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe iki ülke arasında beş anlaşma imzaladı
13 Nisan 2021 Salı

Erdoğan ve Dibeybe’nin Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından, çeşitli anlaşmaların imza töreni yapıldı.

Bu kapsamda, "Libya’da Elektrik Santrali Yapımına İlişkin Protokol", "Libya’da 3 adet Elektrik Santrali İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı", "Trablus Havalimanı Yeni Uluslararası Terminal İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı" ve "Trablus’ta Yeni Bir Alışveriş Merkezi İnşasına İlişkin Mutabakat Zaptı" imza altına alındı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Milli Birlik Hükümeti Arasında Medya Alanında Stratejik İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" ise Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Libya’nın İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid Ammar Muhammed El-Lafi tarafından imzalandı.

Törende ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Abdülhamid Dibeybe, iki ülke arasındaki "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı Ortak Bildirisini" imzaladı.

Haberler


Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü

Işık Sadık Ahmet, TBMM’deki 15 Temmuz anma törenine katıldı

İskeçe Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programı

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz doğduğu köyde anıldı

İskeçe’deki kapalı yüzme havuzu ağustos ayı boyunca kapalı olacak

ELAS Partisi siyasi örgütlenme sürecini başlattı

Doğu Makedonya - Trakya’da uyuşturucu operasyonu: Bir haftada 22 gözaltı