Anasayfa

24-11-2015
AB ile Türkiye arasında göçmen zirvesi 29 Kasım’da
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 29 Kasım’da AB-Türkiye Zirvesi’nin yapılacağını duyurdu. Türkiye adına zirveye Başbakan Davutoğlu katılacak.
24 Kasım 2015 Salı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi’nin bu pazar yapılması için çağrıda bulundu.

Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ’’29 Kasım pazar günü saat 16.00’da AB-Türkiye Zirvesi yapılması için çağrıda bulunuyorum. Amaç, ilişkilerimizi yeniden canlandırmak ve sığınmacı akışını durdurmak’’ ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı, kararı AB Komisyonu’nun olumlu tavsiyesi ve akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini takiben aldığını bildirdi.

AB tarafının talebiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde Tusk, Davutoğlu’nu zirve toplantısına davet etti. Bu davet üzerine Davutoğlu, söz konusu toplantıya memnuniyetle katılacağını bildirdi.

Davutoğlu, Türkiye’nin, Avrupalı ortaklarıyla her alanda işbirliği ve ortak gayretleri geliştirmeye, AB üyeliğine yönelik müzakere sürecinde ortak bir vizyon temelinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

AB Konseyi Başkanı Tusk ise toplantının Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktanın ve gelecekteki sürecin değerlendirilmesine zemin oluşturacağını ifade etti.

Haberler


DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti