Anasayfa

24-11-2015
Müftü İbrahim Şerif BTTDD Genel Merkezi yöneticileriyle buluştu
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ve Teşkilat Başkanı Musa Yurt ile bir görüşme gerçekleştirdi.
24 Kasım 2015 Salı

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'a giden müftü Şerif, 54. Dönem Olağan Genel Kurulu'nda BTTDD'ne genel başkan seçilen Necmettin Hüseyin'i tebrik ederek, "Oluşturduğunuz dinamik, çalışkan ve enerji dolu yönetim kurulunuzu imrenerek izliyorum. Yaptıklarınızı gördükçe bir Batı Trakya Türk'ü olarak mutluluk ve gurur duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sacayağının üç kolunun da koordineli çalışması ile Batı Trakya Türklerinin sorunlarının çözümünde ciddi adımlar atılacağından da şüphe duymadığını kaydeden Şerif, önümüzdeki süreç Batı Trakya Türklerinin gasp edilen haklarının tekrar geri kazanımlarının uygulamaya geçileceği bir süreç olması temennisinde bulundu.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de İbrahim Şerif'e iyi dilek ve temennillerine teşekkür ederek,yönetim kurulu için sarf ettiği bu güzel dilek ve temennileri için teşekkür etti. Hüseyin konuşmasında, "Dünyanın neresinde bir Batı Trakya Türk'ünün eline kıymık batsa bu bizim sorunumuzdur. Bu görev bilinci içinde çalışmakta ve çözüm aramaktayız. Biz öncelikli olarak bireylerin sorunlarına çözüm aramak bilinci ile çalışmakta ve bu sayede de toplumsal sorunların çözümünde arkamızda daha güçlü bir toplum hissederek hareket etmekteyiz. Batı Trakya'da yaşayan hemşerilerimin de yıllardır kangrenleşen müftülük sorunu, vakıf malları sorunu, 240 imam yasası sorunu artık acilen çözüm bulunulması gereken sorunlar. Bunlar mazeret kabul etmeyeceğimiz ve ivedilikle çözülmesi gereken Batı Trakya Türklerinin kazanımları ve gerçekleridir" ifadelerine yer verdi.


Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı