Anasayfa

30-04-2021
Orman haritalarına itiraz için ek süre
İlhan AHMET'in orman haritalarına itiraz için ek süre talebine, bakanlıktan olumlu cevap geldi.
30 Nisan 2021 Cuma

KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet'in orman haritaları konusunda Çevre ve Enerji Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesine olumlu yanıt geldi. Buna göre, orman haritalarında yapılan düzenlemeye itiraz hakkına 6 ay uzatma getirildi.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet'in siyasi bürosundan yapılan yazılı açıklamada, orman haritalarıyla ilgili sunulan soru önergesine Çevre ve Enerji Bakan Yardımcısı Yorgos Amiras'tan olumlu cevap geldiği duyuruldu.

Açıklamada, "İlhan Ahmet'in dikkat çektiği hususlardan itiraz başvuru hakkının uzatılması ve itiraz başvuru harçlarına % 50 indirim talebi bakanlık tarafından makul görülerek, kabul edildi." denildi.


Bakanlık cevabında ayrıca şu konulara açıklama getirildiği bildirildi:

"Çevre ve Enerji Bakanlığı derhal bir yasal düzenlemeye giderek, arazi tanımlamasında meydana gelen hataları çözmek için müdahalede bulunacaktır.
Bununla birlikte, itiraz başvuruları için hak sahiplerine 6 aylık uzatma süresi sunulacak ve itiraz başvuru harçlarında % 50 indirim uygulanacaktır. 300'ün üzerinde kurulacak olan itiraz inceleme komisyonlarının masraflarının bir kısmı da başvuru sahiplerinden alınacak itiraz harç bedelinden karşılanacaktır.

Bahse konu uzatma ile pandemi nedeniyle oluşan özel koşullar da göz önünde bulundurularak, orman haritalarında ortaya çıkan hataların düzeltilmesi için vatandaşların mümkün olduğunca zahmetsiz ve maliyetsiz şekilde, yetkili hizmet birimlerinde işlem yapabilmeleri amaçlamaktadır."



Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı