Anasayfa

30-04-2021
Tarla beyannameleri başladı
Son tarih olarak 22 Haziran verildi.
30 Nisan 2021 Cuma

Çiftçilerin her yıl yaptığı tarla beyannameleri başladı. Geçtiğimiz günlerde başlayan süreç 22 Haziran'a kadar tamamlanacak.Tarla beyannameleriyle birlikte hak (Dikeoma) devirlerinin de yapıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM'e konuşan muhasebeci Özgür Mehmet şunları dile getirdi:

"Avrupa Birliği'nden gelen hibe destekleri alabilmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılması gereken tarla beyannameleri (Dilosi Kalliergias) başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan beyannameler 22 Haziran tarihine kadar devam edecek. Bu yıl farklı olarak yeni çiftçi programı da olacağından bu programa başvuracak olan yeni çiftçi adayları belirlenen süre zarfında beyanname yapmak zorundadırlar.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da istenen evraklar aynıdır. Öncesinde herkes muhasebecisinden geçerek OPEKEPE üzerinden çıkan tarla bildirim kodunu almak zorundadır. Ayrıca tarla sahibi olanlar yanlarına E9 almaları gerekmektedir. Kiralık tarlalar için kira sözleşmesi gereklidir. Pamuk gibi ek desteklenen ürünler için de pamuk çuvallarının üzerinde yer alan kartlar ile faturası gerekmektedir. Tütün tohumlarının bir önemi bulunmamaktadır.

Tarla beyannameleriyle birlikte hak (Dikeoma) devirleri de yapılmaktadır. Haklarını devretmek isteyenler de bu süre zarfında yetkili iş yerlerinden geçmeleri gerekir. Aile içinde yapılan hak devirlerinde kesinti olmazken üçüncü kişilere yapılan devirlerde yüzde 25 kesinti öngörülmektedir.

Ayrıca tarla beyannamesi süresine 40.000 euroluk Yeni Çiftçi programından yaralanacak adaylar da bu süre içerisinde gerekli tarım beyannamesini yapmak zorundadır. Onlar için gerekli evraklar ise Kimlik, AMKA belgesi, Banka Defteri, Vergi Numarası, TAXISNET giriş şifresi ve mevcut çiftçilerde olduğu gibi E9, kiralık sözleşmeleri ile ek prim destekli ürünler için tohum kartı ve faturası gereklidir."



Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı