Anasayfa

30-04-2021
Tarla beyannameleri başladı
Son tarih olarak 22 Haziran verildi.
30 Nisan 2021 Cuma

Çiftçilerin her yıl yaptığı tarla beyannameleri başladı. Geçtiğimiz günlerde başlayan süreç 22 Haziran'a kadar tamamlanacak.Tarla beyannameleriyle birlikte hak (Dikeoma) devirlerinin de yapıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM'e konuşan muhasebeci Özgür Mehmet şunları dile getirdi:

"Avrupa Birliği'nden gelen hibe destekleri alabilmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılması gereken tarla beyannameleri (Dilosi Kalliergias) başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan beyannameler 22 Haziran tarihine kadar devam edecek. Bu yıl farklı olarak yeni çiftçi programı da olacağından bu programa başvuracak olan yeni çiftçi adayları belirlenen süre zarfında beyanname yapmak zorundadırlar.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da istenen evraklar aynıdır. Öncesinde herkes muhasebecisinden geçerek OPEKEPE üzerinden çıkan tarla bildirim kodunu almak zorundadır. Ayrıca tarla sahibi olanlar yanlarına E9 almaları gerekmektedir. Kiralık tarlalar için kira sözleşmesi gereklidir. Pamuk gibi ek desteklenen ürünler için de pamuk çuvallarının üzerinde yer alan kartlar ile faturası gerekmektedir. Tütün tohumlarının bir önemi bulunmamaktadır.

Tarla beyannameleriyle birlikte hak (Dikeoma) devirleri de yapılmaktadır. Haklarını devretmek isteyenler de bu süre zarfında yetkili iş yerlerinden geçmeleri gerekir. Aile içinde yapılan hak devirlerinde kesinti olmazken üçüncü kişilere yapılan devirlerde yüzde 25 kesinti öngörülmektedir.

Ayrıca tarla beyannamesi süresine 40.000 euroluk Yeni Çiftçi programından yaralanacak adaylar da bu süre içerisinde gerekli tarım beyannamesini yapmak zorundadır. Onlar için gerekli evraklar ise Kimlik, AMKA belgesi, Banka Defteri, Vergi Numarası, TAXISNET giriş şifresi ve mevcut çiftçilerde olduğu gibi E9, kiralık sözleşmeleri ile ek prim destekli ürünler için tohum kartı ve faturası gereklidir."



Haberler


Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu