Anasayfa

30-04-2021
OAED'ten 14.800 euroluk destek programı
Kendi işyerini açacak gençlere ekonomik destek yapılacak.
30 Nisan 2021 Cuma

İş ve İşci Bulma Kurumu'ndan (OAED) yapılan açıklamada 18 - 29 yaş arası genç işsizlere kendi iş yerlerini açmaları durumunda hibe destek verileceği duyuruldu. 14.800 euroluk desteği kapsayan programa başvurular 10 Mayıs tarihinde başlayacak.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız muhasebeci Özgür Mehmet şunları kaydetti: "İş ve İşçi Bulma Kurumu OAED yapmış olduğu yazılı bildirimde 18 - 29 yaş arası genç işsizlere kendi iş yerlerini açmaları durumunda hibe destek verecek. Bu destek miktarı 14.800 euro olacak ve başvurular 10 Mayıs tarihinde başlayacaktır. Toplamda 2.900 uzun süreli işsizin yaralanacağı bu programa yüzde 60 oranında kadınların alınacağı aktarıldı. Başvurular 10 Hazirana kadar devam edecek. Ödeme şekli 3 taksitte gerçekleşecek ve programın süresi bir yıl olacaktır. İşletme açılırken vergi dairesi aşamasında 4.000 euro destek verilecek ve ilk altı ay ve ikinci altı ayın sonunda 5.400 euro olmak üzere ikişer taksitte verilecektir.

Kadın işsizliğini azaltmak için öngörülen programa yüzde 40 erkek işsizler de alınacaktır. Fazla zorlayıcı şartı olamayan bu iş yeri açma programından yararlanmak isteyen gençlerimiz bizimle irtibat kurabilirler."

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri