Anasayfa

30-04-2021
OAED'ten 14.800 euroluk destek programı
Kendi işyerini açacak gençlere ekonomik destek yapılacak.
30 Nisan 2021 Cuma

İş ve İşci Bulma Kurumu'ndan (OAED) yapılan açıklamada 18 - 29 yaş arası genç işsizlere kendi iş yerlerini açmaları durumunda hibe destek verileceği duyuruldu. 14.800 euroluk desteği kapsayan programa başvurular 10 Mayıs tarihinde başlayacak.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız muhasebeci Özgür Mehmet şunları kaydetti: "İş ve İşçi Bulma Kurumu OAED yapmış olduğu yazılı bildirimde 18 - 29 yaş arası genç işsizlere kendi iş yerlerini açmaları durumunda hibe destek verecek. Bu destek miktarı 14.800 euro olacak ve başvurular 10 Mayıs tarihinde başlayacaktır. Toplamda 2.900 uzun süreli işsizin yaralanacağı bu programa yüzde 60 oranında kadınların alınacağı aktarıldı. Başvurular 10 Hazirana kadar devam edecek. Ödeme şekli 3 taksitte gerçekleşecek ve programın süresi bir yıl olacaktır. İşletme açılırken vergi dairesi aşamasında 4.000 euro destek verilecek ve ilk altı ay ve ikinci altı ayın sonunda 5.400 euro olmak üzere ikişer taksitte verilecektir.

Kadın işsizliğini azaltmak için öngörülen programa yüzde 40 erkek işsizler de alınacaktır. Fazla zorlayıcı şartı olamayan bu iş yeri açma programından yararlanmak isteyen gençlerimiz bizimle irtibat kurabilirler."

Haberler


Gümülcine Kılıç Anıtı’nda müzik ziyafeti

Miçotakis: ’NATO üyesi ülkelerin hassasiyetleri dikkate alınmalı’

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri

Hüseyin Zeybek’ten sulama projeleri için ayrılacak 80 milyon euro hakkında soru önergesi

Yassıköy Belediye Meclis Başkanlığı ve Belediye Komisyon üyeleri belirlendi

Ankara’da tarihi NATO Zirvesi ikinci gününde devam ediyor

300 euroluk emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Gümülcine Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Müftü Trampa Edirne’de Eğitime Destek Platformu toplantısına katıldı

Şapçı, Via Egnatia Festivali konserine ev sahipliği yaptı

Gelir vergisi beyannamelerinde son gün 15 Temmuz

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Erkan Taş oldu