Anasayfa

30-04-2021
Kovid aşısının çocuklara da yapılması için ilk adım atıldı
Alman aşı üreticisi BioNTech ve ABD’li ortağı Pfizer’in geliştirdikleri Kovid-19 aşısının 12 ila 15 yaş grubu çocuklarda kullanım izni için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvurduğu bildirildi.
30 Nisan 2021 Cuma

BioNTech şirketinden yapılan açıklamada, 12-15 yaş grubu çocuklar için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) müracaat edildiği, Ajansın onay vermesi durumunda 27 AB ülkesinde aşının bu yaş grubunda uygulanmaya başlayabileceği ifade edildi.

Açıklamada halihazırda "Acil Kullanım İzni" için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Şirket kısa süre önce ABD’de 12 ila 15 yaş grubundaki 2 bin 260 kişi üzerinde yaptığı klinik çalışmanın yüzde 100 etkinlik gösterdiğini duyurmuştu. Açıklamada yan etkilerin 16-25 yaş grubundakilere denk geleceği belirtildi.

EMA’nın onay vermesi halinde, haziran ortasında 27 AB ülkesinde 12-15 yaş grubundaki çocuklara aşı yapılabilmesinin planlandığı aktarıldı.

AB yetkilileri de BioNTech-Pfizer aşısının çocuklara da uygulanması için bilimsel değerlendirmelerin ve çalışmaların sonucunu beklediklerini aktardı.

AB ülkeleri için BioNTech-Pfizer aşısından 1,8 milyar doz daha satın almak üzere müzakereler yürüttüklerini hatırlatan AB Komisyonu sözcülerinden Eric Mamer, bu sayede EMA’dan onay çıkması halinde çocukları da aşılamak için yeterli doza sahip olacaklarını söyledi.

Mamer, AB Komisyonunun birlik sınırları içindeki çocuk nüfusunu aşılamada hesaba katmadığına yönelik eleştirileri reddetti.

Haberler


Yunan bankalarından İstanbul’daki tarihi Zoğrafyon Rum Lisesine 500 bin euro bağış

Yunanistan düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlıyor

Okul kitabında İsrail işgali altındaki çocukların yaşamını anlatan metin değiştirildi

Yeni Sol’dan OPEKEPE skandalına sert tepki

Hebilköy’de ormanlık alanda yangın

İskeçe’de ‘Piyano ve Oda Müziği’ dinletisi

İsrail’e askeri malzeme götürülmesi Pire limanında protesto edildi

Başkonsolos Ünal, 2025 Seçek Ağası ve kanaat önderlerini ağırladı

Atina’nın su kaynakları azalıyor

Yol güvenliği için dört dilde broşür

Seçek etkinliklerinin programı belli oldu

Batı Trakyalı gençler Karacaali kampında buluştu