Anasayfa

30-04-2021
Kovid aşısının çocuklara da yapılması için ilk adım atıldı
Alman aşı üreticisi BioNTech ve ABD’li ortağı Pfizer’in geliştirdikleri Kovid-19 aşısının 12 ila 15 yaş grubu çocuklarda kullanım izni için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvurduğu bildirildi.
30 Nisan 2021 Cuma

BioNTech şirketinden yapılan açıklamada, 12-15 yaş grubu çocuklar için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) müracaat edildiği, Ajansın onay vermesi durumunda 27 AB ülkesinde aşının bu yaş grubunda uygulanmaya başlayabileceği ifade edildi.

Açıklamada halihazırda "Acil Kullanım İzni" için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Şirket kısa süre önce ABD’de 12 ila 15 yaş grubundaki 2 bin 260 kişi üzerinde yaptığı klinik çalışmanın yüzde 100 etkinlik gösterdiğini duyurmuştu. Açıklamada yan etkilerin 16-25 yaş grubundakilere denk geleceği belirtildi.

EMA’nın onay vermesi halinde, haziran ortasında 27 AB ülkesinde 12-15 yaş grubundaki çocuklara aşı yapılabilmesinin planlandığı aktarıldı.

AB yetkilileri de BioNTech-Pfizer aşısının çocuklara da uygulanması için bilimsel değerlendirmelerin ve çalışmaların sonucunu beklediklerini aktardı.

AB ülkeleri için BioNTech-Pfizer aşısından 1,8 milyar doz daha satın almak üzere müzakereler yürüttüklerini hatırlatan AB Komisyonu sözcülerinden Eric Mamer, bu sayede EMA’dan onay çıkması halinde çocukları da aşılamak için yeterli doza sahip olacaklarını söyledi.

Mamer, AB Komisyonunun birlik sınırları içindeki çocuk nüfusunu aşılamada hesaba katmadığına yönelik eleştirileri reddetti.

Haberler


Nedim Pastanesinin sahibi Ersin Mehmet “Ayın Esnafı” seçildi

Güney Meriç’te Hıdırellez hazırlığı

İrfan Hacıgene’den Koroner Ünitenin faaliyete geçirilmesi çağrısı

Güreci’de 1 Mayıs çağrısı: Altın madenciliğine karşı buluşma

KKE: “Anlaşmalar halkın değil şirketlerin çıkarına”

Geleneksel Çocuk Şenliği’ne yoğun katılım

İskeçe Türk Birliği genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliği seçimleri yapıldı

Rodos’ta 23 Nisan coşkusu

Selanik Derneğinde Kadınlar Günü buluşması

Macron’dan Yunanistan’a destek vaadi

Borçlara 72 taksit geri geliyor