Anasayfa

05-05-2021
Asafoğlu, EFA'nın tarım etkinliğine katıldı
DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, EFA'nın tarımla ilgili düzenlediği çevrim içi etkinlikte konuştu.
5 Mayıs 2021 Çarşamba

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 4 Mayıs Salı akşamı Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) çevrim içi düzenlediği "Gıda Egemenliği ve Halkların Tarım Sistemlerini Kendi Kendilerine Belirleme Hakları, Avrupa İçin Bölgesel Bir Bakış Açısı" adlı etkinliğine katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Asafoğlu, geçmişten günümüze Batı Trakya Azınlığı'nın yaşamış olduğu sıkıntılardan bahsetti. Ayrıca güncel olarak Covid-19 döneminde tarımla uğraşanların ve özellikle bölgede yaşayan tütün üreticilerinin maruz kaldığı ayrımcılıkları da dile getirerek DEB Partisi'nin 2020 yılında bu alanda gerçekleştirmiş olduğu anket çalışması sonuçlarına da dikkat çekti.

Avrupa'nın farklı ülkelerinde parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, son olarak tarımda problem yaşayan Avrupa Birliği vatandaşları için çözüm yolları ve yapılabilecek girişimler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haberler


Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail’den silah alımını sürdürecek

Eylem yapmak isteyen çiftçilere polis müdahalesi

Mustafa Trampa: “Batı Trakya Türk Azınlığı için adalet ve eşitlik temel haktır”

DEB Partisinden Dünya İnsan Hakları Günü’nde video mesaj

Obezite ve böbrek hastalıklarına karşı ücretsiz sağlık desteği

İskeçe Türk Birliğinden, İnsan Hakları Günü’ne özel video

Çalışan annelere ekonomik destek

Çiftçiler limanı ulaşıma kapattı

Marinakis: Çiftçiler temsilci belirler belirlemez görüşme yapılacak

ABTTF Başkanı Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu

BAKEŞ’ten 68. yayın: “Hemetli Köyü – Bulgaristan İdaresinde Batı Trakya”

42 gazetecinin ortak sesi: “Bizim Hikayemiz: Gördük, Yaşadık, Yazdık” kitabı tanıtıldı