Anasayfa

05-05-2021
Asafoğlu, EFA'nın tarım etkinliğine katıldı
DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, EFA'nın tarımla ilgili düzenlediği çevrim içi etkinlikte konuştu.
5 Mayıs 2021 Çarşamba

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 4 Mayıs Salı akşamı Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) çevrim içi düzenlediği "Gıda Egemenliği ve Halkların Tarım Sistemlerini Kendi Kendilerine Belirleme Hakları, Avrupa İçin Bölgesel Bir Bakış Açısı" adlı etkinliğine katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Asafoğlu, geçmişten günümüze Batı Trakya Azınlığı'nın yaşamış olduğu sıkıntılardan bahsetti. Ayrıca güncel olarak Covid-19 döneminde tarımla uğraşanların ve özellikle bölgede yaşayan tütün üreticilerinin maruz kaldığı ayrımcılıkları da dile getirerek DEB Partisi'nin 2020 yılında bu alanda gerçekleştirmiş olduğu anket çalışması sonuçlarına da dikkat çekti.

Avrupa'nın farklı ülkelerinde parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, son olarak tarımda problem yaşayan Avrupa Birliği vatandaşları için çözüm yolları ve yapılabilecek girişimler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haberler


Eski Yunan komutan Türkiye’nin bölgesel ağırlığının arttığını söyledi

1.660 üründe fiyat indirimi başlıyor

Hüseyin Zeybek’ten Yassıköy gişeleri için meclise soru önergesi

Yunanistan’da genel seçimlerde posta yoluyla oy dönemi

OPEKEPE davasında 22 sanık için mahkumiyet talebi

Atina’da Batı Nil virüsüne karşı ilaçlama

Atina’da 30 Ağustos resepsiyonu

Trampa’dan azınlık gündemine bakış

Geçmişi yaşatmak, geleceği kurmak

“Seçilmiş Müftü”den daha büyük bir mesele

Peygamberimiz ve gençlik ruhu

“Her Şeyi Bilenler” çağı