Anasayfa

05-05-2021
Asafoğlu, EFA'nın tarım etkinliğine katıldı
DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, EFA'nın tarımla ilgili düzenlediği çevrim içi etkinlikte konuştu.
5 Mayıs 2021 Çarşamba

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 4 Mayıs Salı akşamı Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) çevrim içi düzenlediği "Gıda Egemenliği ve Halkların Tarım Sistemlerini Kendi Kendilerine Belirleme Hakları, Avrupa İçin Bölgesel Bir Bakış Açısı" adlı etkinliğine katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Asafoğlu, geçmişten günümüze Batı Trakya Azınlığı'nın yaşamış olduğu sıkıntılardan bahsetti. Ayrıca güncel olarak Covid-19 döneminde tarımla uğraşanların ve özellikle bölgede yaşayan tütün üreticilerinin maruz kaldığı ayrımcılıkları da dile getirerek DEB Partisi'nin 2020 yılında bu alanda gerçekleştirmiş olduğu anket çalışması sonuçlarına da dikkat çekti.

Avrupa'nın farklı ülkelerinde parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, son olarak tarımda problem yaşayan Avrupa Birliği vatandaşları için çözüm yolları ve yapılabilecek girişimler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haberler


Çay Gecesi ve Börek Yarışması yoğun katılımla gerçekleşti

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’dan Batı Trakya ziyareti

Rodos ve Korfu’da yangın

Στη Δίκη του Τεμένους Τσινάρ δεν δικάστηκαν τέσσερα πρόσωπα, αλλά η βούληση ενός λαού

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Aile Birliği’nden Müftü Trampa’ya ziyaret

Yunanistan Ulusal Güvenlik Genel Sekreteri Dokos, Rus komedyenlerin telefon şakasına aldandı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği kararı Avrupa Konseyi gündeminde

Gümülcine Türk Gençler Birliğinden “Aşure Günü” etkinliği

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Trakya Üniversitesi bölüm birincisinden Trampa’ya ziyaret

ABTTF, Batı Trakya Türklerinin sorunlarını BM’ye taşıdı

Zeybek: “Hükümet İskeçe’de hayvan besicilerini kaderine terk etti”