Anasayfa

05-05-2021
Asafoğlu, EFA'nın tarım etkinliğine katıldı
DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, EFA'nın tarımla ilgili düzenlediği çevrim içi etkinlikte konuştu.
5 Mayıs 2021 Çarşamba

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 4 Mayıs Salı akşamı Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) çevrim içi düzenlediği "Gıda Egemenliği ve Halkların Tarım Sistemlerini Kendi Kendilerine Belirleme Hakları, Avrupa İçin Bölgesel Bir Bakış Açısı" adlı etkinliğine katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Asafoğlu, geçmişten günümüze Batı Trakya Azınlığı'nın yaşamış olduğu sıkıntılardan bahsetti. Ayrıca güncel olarak Covid-19 döneminde tarımla uğraşanların ve özellikle bölgede yaşayan tütün üreticilerinin maruz kaldığı ayrımcılıkları da dile getirerek DEB Partisi'nin 2020 yılında bu alanda gerçekleştirmiş olduğu anket çalışması sonuçlarına da dikkat çekti.

Avrupa'nın farklı ülkelerinde parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, son olarak tarımda problem yaşayan Avrupa Birliği vatandaşları için çözüm yolları ve yapılabilecek girişimler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haberler


İTB Resim Sergisi’ne yoğun ilgi

Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 17 Kasım terör örgütü liderinin serbest bırakılmasına tepki

Başkonsolos Ünal, Hemetli köyünü ziyaret etti

Telefon dinlemeleri için araştırma komisyonuna YDP engeli

TOÇEK “Bin Nefes Bir Ses” festivalinde

Peti Perka: “İsrail’e karşı hükümetleri yalnız halk baskısı durdurabilir”

Dedeağaç – Kumçiftliği – Çirmen seferleri durduruluyor

Eyaletin altı aylık turizm tanıtım programı tamamlandı

Maria Karistianu partisini açıkladı: “Demokrasi için Umut”

GTGB yönetiminden Başkonsolos Ünal’a ziyaret