Anasayfa


06-05-2021
Kıran İdadiye Azınlık İlkokulu ve Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret etti
Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Gümülcine’deki ziyaretlerine devam ediyor.
6 Mayıs 2021 Perşembe



Kıran ve beraberindeki konuk heyet, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi’ni ziyaret ederek kooperatif Başkanı Hüseyin Esat ve yöneticilerle görüştü ve tütün üreticilerinin sorunları hakkında bilgi aldı.

Gümülcine'de Türk Azınlık esnafın dükkanlarına konuk olan Kıran, esnafın ramazan ayını kutladı ve işlerinde bereket diledi.

Kıran ve beraberindeki konuk heyet daha sonra, Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu’nu ziyaret etti. Kıran burada Encümen Heyeti ve okul müdürü tarafından karşılandı. Bakan Yardımcısı Kıran, Gümülcine’deki tarihi okul hakkında bilgi aldı ve okulun bahçesine hatıra fidanı dikti. Azınlık eğitimindeki sorunlar hakkında da bilgi alan Kıran, okulu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıran ve beraberindekiler daha sonra ise Batı Trakya Türklerinin lideri, DEB Partisi kurucusu ve eski bağımsız milletvekili Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret etti. Kıran burada DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, parti yöneticileri ve Dr. Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet tarafından karşılandı.

Kıran, merhum Dr. Sadık Ahmet'in kabrine çelenk bırakarak, burada gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Merhum Sadık Ahmet'in bıraktığı emanetin her zaman Batı Trakya davasına güç verdiğinin altını çizen Kıran, Sadık Ahmet'in, Ankara'da Dışişleri Bakanlığının bulunduğu caddeye de adını verdiğine dikkati çekti.

Kıran, soydaşların Yunanistan'da ciddi sorunlarla yüz yüze olduğunu belirterek, Türkiye olarak bu sorunlara hiçbir zaman için kayıtsız kalmayacaklarını söyledi.

Yunan makamlarına, her platformda Türk Müslüman Azınlığın sorunlarını gündeme getirdiklerini kaydeden Kıran, Dr. Sadık Ahmet'in bıraktığı emanetin hakkını vermek adına soydaşların hak ve çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Türkiye'deki azınlık temsilcileriyle iftarda bir araya geldiğini vurgulayarak, Türkiye'nin yüzyıllardan bu yana birlikte yaşama kültürünü yaşatan bir ülke olarak öne çıktığına değindi.

Başta Rum Azınlık olmak üzere, farklı azınlıkların mensuplarının ülkenin karşılaştığı zorluklarda Türkiye'ye verdiği desteğin, ülkeye güç kaynağı olduğunu aktaran Kıran, "Yunanistan şunu bilmelidir ki Batı Trakya'da yaşayan Müslüman Türk Azınlık, Yunanistan için bir güç unsurudur. Bir problem kaynağı hiç olmamıştır, olmayacaktır." ifadesini kullandı.

Gümülcine’deki temaslarını tamamlayan Kıran, İskeçe’ye hareket etti.

Yavuz Selim Kıran’a Batı Trakya temasları sırasında Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ve Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Subutay Koç eşlik etti.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti