Anasayfa

30-11-2015
Müftü İbrahim Şerif Karadağ'daydı
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Feyziç'in davetlisi olarak 28 Kasım Cumartesi günü Karadağ'a gitti.
30 Kasım 2015 Pazartesi



Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in gerçekleştirdiği, Karadağ’da İslam Meşihatı Başkanı seçilen Rıfat Feyziç’in Menşure Töreni’ne balkan ülkelerinden dini liderler ve müftüler katıldı.

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da tarihi Osmanagiç camiinde düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Menşure Töreni’nin Karadağ’da müslümanlar ve müslüman olmayanlar için sevinç günü olması gerektiğini vurguladı.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada, Maşihat makamına tekrar seçilen Rıfat Feyziç’i tebrik ederek, deçimin Karadağ müslümanlarına hayırlı olmasını temenni etti.

TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Osmanagiç Camii’nde düzenlenen törende Mehmet Fatih Medresesi Korosu Boşnakça ve Türkçe ilahiler seslendirdi.
Ziyaretin ikinci günü, Diyanet İşleri Başkanı Görmez başkanlığında sabah namazını tarihi Nizam camiide kılan heyet, Osmanlı döneminde inşa edilen, Balkan savaşlarında tahrip olan ve 2012 yılında Türkiye tarafından restorasyonu yapılan tarihi caminin avlusunda bulunan şehitler için dualar etti.

Daha sonra 100 yıl önce Balkan savaşlarında kapatılan, daha sonra TİKA tarafından tekrar yaptırılan Mehmet Fatih Medresesi’ni ziyaret eden Görmez ve heyeti, öğrenciler tarafından tekbirlerle karşılandı. Görmez, öğrenciler ile konferans salonuna geçerek sohbet etti.

Haberler


Başbakan Miçotakis, Portekiz Başbakanı Montenegro ile görüştü

Yunanistan’da gümrük memurları iş bırakma eylemine hazırlanıyor

Halit Habipoğlu: “Amaç Türk azınlık okul sisteminin tasfiye edilmesi”

İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişlerine yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı