Anasayfa

25-05-2021
Dendias Rusya'daki Rumlarla görüştü
Dendias, Rusya ziyaretinde Gelencik şehrindeki Rumlarla bir araya geldi.
25 Mayıs 2021 Salı

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rusya ziyareti çerçevesinde kuzey Karadeniz sahillerinde bulunan Gelencik şehrindeki Rumlarla görüştü.

Gelencik Yunan Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Dendias geleneksel kıyafetli çocuklar tarafından Yunanistan ve Rusya bayraklarıyla karşılandı.

Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Dendias'ın Rum toplumu temsilcileriyle görüştüğü ve Rusya'nın yeni Yunan devletinin oluşumundaki katkısını dile getirdiği belirtildi. Dendias, Rus okullarında Yunanca dersi veren öğretmenlerle de görüştü. Bakan Dendias, Rusya'daki Rum toplumununYunanistan ile Rusya arasında köprü olmalarını istedi ve bölgeyle bağların 2.500 yıllık olduğunu dile getirdi. Dendias, Novorosisk'teki Yunan Konsolosluğunu geliştireceklerini ve buradaki Rumların Yunanistan ile Rusya arasındaki iletişimlerinin daha kolay olması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Yeni Yunan devletinin 200 yaşında olduğunu ve oluşumunda Rusya'nın büyük rol oynadığını kaydeden Dendias, Rus donanmasının, Fransız donanmasıyla birlikte Osmanlı - Mısır donanmasını yendiğini, böylece Yunan ayaklanması sonrasında Yunan devletinin kurulduğunu vurguladı. Dendias, Yunanistan'ın hiçbir zaman Rusya'ya olan borcunu unutmadığını belirten Dışişleri Bakanı, Yunanistan'ın 200. bağımsızlık kutlamalarına Rus başbakanının katıldığını, Yunan başbakanın da buna karşılık vererek Rusya'yı ziyaret edeceğini ve Başkan Putin'le görüşeceğini söyledi.

Bakan Dendias, daha önce Soçi şehrinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile bir araya gelmişti.



Haberler


Trakya İşadamları Derneğinde yeni başkan Mustafa Katrancı

Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği