Anasayfa

27-05-2021
Batı Trakyalı gençten "Düşünen Bileklik" projesi
Kurcalı köyünden Ege Mert İsmail, "Düşünen Bileklik" projesiyle kronik hastalığı olanlara yardımcı olmayı hedefliyor.
27 Mayıs 2021 Perşembe

Rodop ili Kozlukebir beldiyesine bağlı Kurcalı köyünden Ege Mert İsmail, Türkiye'de eğitim gördüğü Kültür2000 Fen Lisesi'nde "Düşünen Bileklik" adlı başarılı bir projeye imza attı. Proje, kronik hastalık ve rahatsızlıkları bulunan kişilerin hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Projenin kullanımı ve sürdürülebilirliğiyle ilgili youtube sayfasından açıklama yapan başarılı öğrenci Mert İsmail şunları paylaştı:

"Düşünen Bileklik Mertis Projesini gerçekleştirdim. Maaalesef her geçen gün kronik hastalık ve rahatsızlıklara yakalanan kişi sayısı arttığından bu projeyle kronik hastalık ve rahatsızlıkları bulunan kişilerin hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmak ve bu bilekliği takan herkesin hayatını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdim. MERTİS, yapay zeka yardımıyla bir çok sağlık sorununun ölçümünü yapıp yorumlayabilmektedir. MERTİS doğa dostu bir projedir. Bu proje sağlık şirketleri, sigorta şirketleri ve alışveriş siteleri aracılığıyla daha çok kronik hastalık ve rahatsızlıkları bulunan ve belli bir yaşın üstündeki kişilere hitap ettiğinden öncelikle Avrupa ve Amerika'ya pazarlanacaktır. Ayrıca bu proje tüm insanlara da hitap ettiğinden de dolayı tüm dünyaya da pazarlanacaktır. Şimdi sağlık herkesin kolunda, MERTİS ile sağlıklı yaşam."




Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı