Kurcalı köyünden Ege Mert İsmail, "Düşünen Bileklik" projesiyle kronik hastalığı olanlara yardımcı olmayı hedefliyor.
27 Mayıs 2021 Perşembe
Rodop ili Kozlukebir beldiyesine bağlı Kurcalı köyünden Ege Mert İsmail, Türkiye'de eğitim gördüğü Kültür2000 Fen Lisesi'nde "Düşünen Bileklik" adlı başarılı bir projeye imza attı. Proje, kronik hastalık ve rahatsızlıkları bulunan kişilerin hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.
Projenin kullanımı ve sürdürülebilirliğiyle ilgili youtube sayfasından açıklama yapan başarılı öğrenci Mert İsmail şunları paylaştı:
"Düşünen Bileklik Mertis Projesini gerçekleştirdim. Maaalesef her geçen gün kronik hastalık ve rahatsızlıklara yakalanan kişi sayısı arttığından bu projeyle kronik hastalık ve rahatsızlıkları bulunan kişilerin hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmak ve bu bilekliği takan herkesin hayatını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdim. MERTİS, yapay zeka yardımıyla bir çok sağlık sorununun ölçümünü yapıp yorumlayabilmektedir. MERTİS doğa dostu bir projedir. Bu proje sağlık şirketleri, sigorta şirketleri ve alışveriş siteleri aracılığıyla daha çok kronik hastalık ve rahatsızlıkları bulunan ve belli bir yaşın üstündeki kişilere hitap ettiğinden öncelikle Avrupa ve Amerika'ya pazarlanacaktır. Ayrıca bu proje tüm insanlara da hitap ettiğinden de dolayı tüm dünyaya da pazarlanacaktır. Şimdi sağlık herkesin kolunda, MERTİS ile sağlıklı yaşam."
Haberler
Trakya İşadamları Derneğinde yeni başkan Mustafa Katrancı
Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”
BM raporunda Yunanistan mercek altında
Tütün üreticilerine OSDE uyarısı
İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor
Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi
İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki
Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi
Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı
Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”
Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi
Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği