Anasayfa

30-05-2021
Yunanistan'dan Çavuşoğlu ziyaretine ilk tepki geldi
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: "Azınlığın haklarının korunmadığına dair açıklamaları reddediyoruz"
30 Mayıs 2021 Pazar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Batı Trakya ziyaretindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Papaioannu yaptığı açıklamada, Batı Trakya'da azınlığın haklarının korunmadığına ve ayrımcılık uygulandığına yönelik açıklamaları reddettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Yunanistan bir hukuk devleti olarak, uluslararası hukuka ve insan haklarının korunmasına bağlı kalmaktadır.


Açık bir şekilde Trakya'da Müslüman Azınlık'tan bahseden Lozan Anlaşması'nın yükümlülüklerini yerine getirmektedir.

Trakya'daki Müslüman Azınlık yaklaşık 120 bin Yunan halkından oluşmaktadır.

Bu gerçeklerin Türkiye tarafından sürekli olarak çarpıtılması, bu vatandaşların haklarının korunmadığının ve ayrımcılık uygulandığına yönelik iddialar asılsızdır ve kabul edilemez.

Yunanistan Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesinden yanadır. Bunun için ön koşul Uluslararası hukuka saygıdır.

Türkiye'ye bu temel kurallara ve kendisinin de imzaladığı ve uygulamak zorunda olduğu Lozan Anlaşmasına saygı duyma çağrısında bulunuyoruz."

Haberler


Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Edirne’de düzenlenen etkinlikte Batı Trakya Türklerini anlattı

İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti