Anasayfa

30-05-2021
Yunanistan'dan Çavuşoğlu ziyaretine ilk tepki geldi
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: "Azınlığın haklarının korunmadığına dair açıklamaları reddediyoruz"
30 Mayıs 2021 Pazar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Batı Trakya ziyaretindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Papaioannu yaptığı açıklamada, Batı Trakya'da azınlığın haklarının korunmadığına ve ayrımcılık uygulandığına yönelik açıklamaları reddettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Yunanistan bir hukuk devleti olarak, uluslararası hukuka ve insan haklarının korunmasına bağlı kalmaktadır.


Açık bir şekilde Trakya'da Müslüman Azınlık'tan bahseden Lozan Anlaşması'nın yükümlülüklerini yerine getirmektedir.

Trakya'daki Müslüman Azınlık yaklaşık 120 bin Yunan halkından oluşmaktadır.

Bu gerçeklerin Türkiye tarafından sürekli olarak çarpıtılması, bu vatandaşların haklarının korunmadığının ve ayrımcılık uygulandığına yönelik iddialar asılsızdır ve kabul edilemez.

Yunanistan Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesinden yanadır. Bunun için ön koşul Uluslararası hukuka saygıdır.

Türkiye'ye bu temel kurallara ve kendisinin de imzaladığı ve uygulamak zorunda olduğu Lozan Anlaşmasına saygı duyma çağrısında bulunuyoruz."

Haberler


Atina’da bir binada meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı

Trakya İşadamları Derneğinde yeni başkan Mustafa Katrancı

Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi