Anasayfa

09-06-2021
AP Dijital Kovid Sertifikası’na ’evet’ dedi
Avrupa Parlamentosu (AP), AB sınırları içindeki seyahatlerde kullanılacak Dijital Kovid Sertifikası’nı kabul etti. Yeni uygulama AB Konseyi’nin onayının ardından karar, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.
9 Haziran 2021 Çarşamba

Avrupa Parlamentosu (AP), AB sınırları içindeki seyahatlerde kullanılacak Dijital Kovid Sertifikası’nı kabul etti. Yeni uygulama AB Konseyi’nin onayının ardından karar, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

Avrupa Parlamentosu (AP), dün oylanan tasarının kabul edildiğini duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin onayının ardından karar, resmi gazetede yayımlandıktan sonra 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

DİJİTAL KOVİD SERTİFİKASI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 20 Mayıs’ta aşı sertifikası konusunda AB Komisyonu, AB Konseyi ve AP arasında yürütülen müzakerelerin uzlaşıyla sonuçlandığını açıklamıştı.

Uzlaşıya göre, AB üyesi ülkeler, sertifikanın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz itibarıyla ek test veya karantina gibi seyahat kısıtlamalarından kaçınacak. Halk sağlığının korunması gibi gerekli durumlarda ise ülkeler ek tedbirler alabilecek. Sertifika ücretsiz olacak, kağıt veya dijital şekilde hazırlanacak. Aşı sertifikası, kişilerin Kovid-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu gösteren bilgiyi, hastalığı geçirenlerin iyileştiğine ve antikor seviyesine dair belgeyi ve Kovid-19 test sonucunu içerecek. Sertifikayla, AB’de onaylı Kovid-19 aşıları olmuş kişilere yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırılabilecek.

AB halihazırda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylıyor.

Haberler


Mustafçova Eski Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in annesi vefat etti

Zeybek’ten İskeçe’de hava kirliliği için acil önlem çağrısı

DEB Partisi’nden müftülük meselesine dikkat çeken video

Akaryakıt destekleri 15 Kasım’a kadar uzatıldı

Atina’daki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda dostluk ve iş birliği mesajı

Bir haftada 4 yeni Batı Nil virüsü vakası

Yeni yağışlı hava dalgası geliyor

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor