Anasayfa

09-06-2021
AP Dijital Kovid Sertifikası’na ’evet’ dedi
Avrupa Parlamentosu (AP), AB sınırları içindeki seyahatlerde kullanılacak Dijital Kovid Sertifikası’nı kabul etti. Yeni uygulama AB Konseyi’nin onayının ardından karar, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.
9 Haziran 2021 Çarşamba

Avrupa Parlamentosu (AP), AB sınırları içindeki seyahatlerde kullanılacak Dijital Kovid Sertifikası’nı kabul etti. Yeni uygulama AB Konseyi’nin onayının ardından karar, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

Avrupa Parlamentosu (AP), dün oylanan tasarının kabul edildiğini duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin onayının ardından karar, resmi gazetede yayımlandıktan sonra 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

DİJİTAL KOVİD SERTİFİKASI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 20 Mayıs’ta aşı sertifikası konusunda AB Komisyonu, AB Konseyi ve AP arasında yürütülen müzakerelerin uzlaşıyla sonuçlandığını açıklamıştı.

Uzlaşıya göre, AB üyesi ülkeler, sertifikanın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz itibarıyla ek test veya karantina gibi seyahat kısıtlamalarından kaçınacak. Halk sağlığının korunması gibi gerekli durumlarda ise ülkeler ek tedbirler alabilecek. Sertifika ücretsiz olacak, kağıt veya dijital şekilde hazırlanacak. Aşı sertifikası, kişilerin Kovid-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu gösteren bilgiyi, hastalığı geçirenlerin iyileştiğine ve antikor seviyesine dair belgeyi ve Kovid-19 test sonucunu içerecek. Sertifikayla, AB’de onaylı Kovid-19 aşıları olmuş kişilere yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırılabilecek.

AB halihazırda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylıyor.

Haberler


BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin hayatını kaybetti

Necmettin Kahya: “Yolun sahibi devlet değil, canlardır”

Batı Trakya Türklerinin sorunları TRT World’de: “Lozan’a İhanet”

Zeybek’ten İskeçe için kalkınma planı eleştirisi

Hürriyet, Batı Trakya’daki müftülük krizini sayfalarına taşıdı

Rüzgar enerjisi paylarının artırılması meclis gündeminde

ABTTF’den BM’ye Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ilişkin rapor

Rodop ilinde nehirlerde balık avına geçici yasak

TİKA Başkanı Eren İTB’nin 99. yılını kutladı

YTB Başkanı Turus’tan İTB’ye 99. yıl mesajı

Mustafçova gençlerinden örnek davranış

Ayasofya’da Bizans bayrağı açan iki Yunan turist tutuklandı