Anasayfa

11-06-2021
Azınlık okullarındaki Türkçe müfredata özel eğitim öğretmeni kadrosu istedi
Rodop ili KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, azınlık okullarına Türkçe müfredat derslerinde eğitim verecek özel eğitim öğretmeni istihdam edilmesini talep etti.
11 Haziran 2021 Cuma

Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim bakanının dikkatine sunduğu soru önergesinde, özel eğitim ihtiyacı olan ve azınlık okullarına devam eden azınlık çocuklarının Türkçe dersleri için de özel eğitimci desteği verilmesini istedi.

İki dilli eğitimin verildiği azınlık okullarında, özel eğitim öğrencilerinin yalnızca Yunanca müfredat dersleri için destek alabildiğine dikkati çeken milletvekili, benzer şekilde Türkçe müfredat dersleri için de özel eğitim öğretmeni ataması yapılması gerektiğini belirtti.

Milletvekili, özel eğitim programındaki azınlık öğrencilerinin bu destekten mahrum bırakılmaması çağrısında bulunarak, bakana, ilgili kanuna ek düzenleme yapma çağrısında bulundu;

"Özel Eğitim öğretmenlerinin görevlendirilmesi hakkındaki 3699/2008 sayı ve tarihli kanunun 3. bölümünün 16. maddesinin 1. paragrafına yapılacak bir ek ile Trakya'daki Azınlık okullarının Türkçe müfredatında görevlendirilmek üzere Πέ•73'e tabi özel eğitim branşı öğretmenlerini istihdam edecek bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?"



Haberler


Halkidiki’deki yangında alarm büyüyor: Evlerde hasar, deniz yoluyla tahliye

Halkidiki’de büyük yangın: 112’den tahliye uyarısı

Burak Adil doktora unvanını aldı

Batı Nil virüsünde bir haftada 45 yeni vaka: Toplam sayı 110’a çıktı

Özgür Ferhat’tan hayvan hastalıklarından etkilenen yetiştiricilere ek destek talebi

Selanik’te 6 yangınla suçlanan şüpheli kamerada

Kuruçay Köprüsü 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açıldı

İmaret’te çıkan yangın nedeniyle 2 yerleşim yeri tahliye edildi

Güneş tutulması bugün: Yunanistan’da nereden görülebilecek?

ABTTF, EEDA’nın 2025 raporundaki eksikliklere dikkat çekti

Kırköy’de yağlı güreş heyecanı

Özgür Ferhat, dağlık bölgedeki yol güvenliği sorunlarını meclise taşıdı