Anasayfa

11-06-2021
Azınlık okullarındaki Türkçe müfredata özel eğitim öğretmeni kadrosu istedi
Rodop ili KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, azınlık okullarına Türkçe müfredat derslerinde eğitim verecek özel eğitim öğretmeni istihdam edilmesini talep etti.
11 Haziran 2021 Cuma

Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim bakanının dikkatine sunduğu soru önergesinde, özel eğitim ihtiyacı olan ve azınlık okullarına devam eden azınlık çocuklarının Türkçe dersleri için de özel eğitimci desteği verilmesini istedi.

İki dilli eğitimin verildiği azınlık okullarında, özel eğitim öğrencilerinin yalnızca Yunanca müfredat dersleri için destek alabildiğine dikkati çeken milletvekili, benzer şekilde Türkçe müfredat dersleri için de özel eğitim öğretmeni ataması yapılması gerektiğini belirtti.

Milletvekili, özel eğitim programındaki azınlık öğrencilerinin bu destekten mahrum bırakılmaması çağrısında bulunarak, bakana, ilgili kanuna ek düzenleme yapma çağrısında bulundu;

"Özel Eğitim öğretmenlerinin görevlendirilmesi hakkındaki 3699/2008 sayı ve tarihli kanunun 3. bölümünün 16. maddesinin 1. paragrafına yapılacak bir ek ile Trakya'daki Azınlık okullarının Türkçe müfredatında görevlendirilmek üzere Πέ•73'e tabi özel eğitim branşı öğretmenlerini istihdam edecek bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?"



Haberler


IEA Başkanı Birol’dan uyarı: Avrupa’nın jet yakıtı 6 hafta yeter

AB Komisyonu: Yunan polisinin geri itmelerde maskeli göçmenleri kullandığı iddiaları soruşturulmalı

Zeybek: İtfaiyede personel yetersizliği ciddi risk oluşturuyor

Batı Trakya Türk kurumlarından Türkiye’deki okul saldırılarına taziye

BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin hayatını kaybetti

Necmettin Kahya: “Yolun sahibi devlet değil, canlardır”

Batı Trakya Türklerinin sorunları TRT World’de: “Lozan’a İhanet”

Zeybek’ten İskeçe için kalkınma planı eleştirisi

Hürriyet, Batı Trakya’daki müftülük krizini sayfalarına taşıdı

Rüzgar enerjisi paylarının artırılması meclis gündeminde

ABTTF’den BM’ye Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ilişkin rapor

Rodop ilinde nehirlerde balık avına geçici yasak