Anasayfa

11-06-2021
Azınlık okullarındaki Türkçe müfredata özel eğitim öğretmeni kadrosu istedi
Rodop ili KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, azınlık okullarına Türkçe müfredat derslerinde eğitim verecek özel eğitim öğretmeni istihdam edilmesini talep etti.
11 Haziran 2021 Cuma

Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim bakanının dikkatine sunduğu soru önergesinde, özel eğitim ihtiyacı olan ve azınlık okullarına devam eden azınlık çocuklarının Türkçe dersleri için de özel eğitimci desteği verilmesini istedi.

İki dilli eğitimin verildiği azınlık okullarında, özel eğitim öğrencilerinin yalnızca Yunanca müfredat dersleri için destek alabildiğine dikkati çeken milletvekili, benzer şekilde Türkçe müfredat dersleri için de özel eğitim öğretmeni ataması yapılması gerektiğini belirtti.

Milletvekili, özel eğitim programındaki azınlık öğrencilerinin bu destekten mahrum bırakılmaması çağrısında bulunarak, bakana, ilgili kanuna ek düzenleme yapma çağrısında bulundu;

"Özel Eğitim öğretmenlerinin görevlendirilmesi hakkındaki 3699/2008 sayı ve tarihli kanunun 3. bölümünün 16. maddesinin 1. paragrafına yapılacak bir ek ile Trakya'daki Azınlık okullarının Türkçe müfredatında görevlendirilmek üzere Πέ•73'e tabi özel eğitim branşı öğretmenlerini istihdam edecek bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?"



Haberler


Pamuk üreticisi destek bekliyor

Miras Hukukunda 80 yıl sonra değişiklikler

19 AB ülkesi, SAFE programı kapsamında ulusal savunma planlarını AB Komisyonuna sundu

Meriç’teki soydaşlar Mevsimler Kurbanı’nda buluştu

Gümülcineli Mimar Neslihan Şaban’ın ekibi mimarlık yarışmasında ödül kazandı

Üretici alarm veriyor

Naim Süleymanoğlu, Asimilasyon Politikaları, Zorunlu Göç ve Bulgaristan Türkleri

Ülfet; uzlaşma ve kaynaşma kültürü

Batı Trakya Türk Azınlığının iç ve dış sınavı

Gümülcine Belediyesi ’Sürdürülebilir Hareketlilik Projesi’nin final toplantısına katıldı

Yunanistan barınma maliyetinde Avrupa birincisi

Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısında çiftçilerden yeni eylem hazırlığı