Anasayfa


11-06-2021
Azınlık okullarındaki Türkçe müfredata özel eğitim öğretmeni kadrosu istedi
Rodop ili KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, azınlık okullarına Türkçe müfredat derslerinde eğitim verecek özel eğitim öğretmeni istihdam edilmesini talep etti.
11 Haziran 2021 Cuma

Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim bakanının dikkatine sunduğu soru önergesinde, özel eğitim ihtiyacı olan ve azınlık okullarına devam eden azınlık çocuklarının Türkçe dersleri için de özel eğitimci desteği verilmesini istedi.

İki dilli eğitimin verildiği azınlık okullarında, özel eğitim öğrencilerinin yalnızca Yunanca müfredat dersleri için destek alabildiğine dikkati çeken milletvekili, benzer şekilde Türkçe müfredat dersleri için de özel eğitim öğretmeni ataması yapılması gerektiğini belirtti.

Milletvekili, özel eğitim programındaki azınlık öğrencilerinin bu destekten mahrum bırakılmaması çağrısında bulunarak, bakana, ilgili kanuna ek düzenleme yapma çağrısında bulundu;

“Özel Eğitim öğretmenlerinin görevlendirilmesi hakkındaki 3699/2008 sayı ve tarihli kanunun 3. bölümünün 16. maddesinin 1. paragrafına yapılacak bir ek ile Trakya’daki Azınlık okullarının Türkçe müfredatında görevlendirilmek üzere ΠΕ73’e tabi özel eğitim branşı öğretmenlerini istihdam edecek bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?”



Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu