Anasayfa

11-06-2021
Dijital sertifika alanların sayısı 350 bin oldu
Bir günde 107 bin aşı randevusu alındı.
11 Haziran 2021 Cuma

Dijital Politika Bakanı Kiriakos Pierrakakis katıldığı bir televizyon programında dün (10 Haziran Perşembe) 107 bin aşı randevusu alındığını açıkladı. Pierrakakis, söz konusu randevulardan 70 bininin Pfizer-BioNTech ve Moderna aşısı için randevu alma imkanı sağlanan 25-29 yaş grubu tarafından alındığını, geriye kalanların ise diğer yaş gruplarından olduğunu söyledi. Ravdevu sisteminin sorunsuz çalıştığını ve her geçen gün randevu alınmaya devam edildiğini söyleyen Pierrakakis, aşı tedariki devam ettiği sürece daha fazla randevu alma imkanı sağlanacağını belirtti.

Şu anda pilot olarak 7 ülkede uygulanan ve 1 Temmuz itibarıyla tüm AB ülkelerinde yürürlüğe girecek olan dijital aşı sertifikası hakkında da bilgiler veren Pierrakakis, şu ana kadar ülke genelinde 350 bin kişinin sertifikayı aldığını açıkladı.

Pierrakakis, aşısını tamamlayanlar ve hastalığı geçirmiş olanlar için self-test zorunluluğunun kaldırılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

Haberler


Başbakan Miçotakis, Selanik’teki saldırıların faillerinin yakalanacağını söyledi

Çocuk başına 150 eroluk destek ödemesi: Kimler aldı, kimler bekleyecek?

Selanik’teki orman yangınında baba ve 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

FUEN’in “2025 Yılında Azınlıkların Eğitim Durumu ve Son Gelişmeler” raporu yayımlandı

Şükran Raif’in acılı günü

Selanik’te YDP yöneticilerini hedef alan üst üste üç saldırı

Eski kimliklerle yurt dışına çıkış 3 Ağustos’tan sonra mümkün olmayacak

İskeçe Azınlık Lisesi mezunu Fatma Bandak üniversiteden birincilikle mezun oldu

OTE haftada 4 gün çalışma uygulamasını deneyecek

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Gündem Gazetesine 30. yıl kutlaması

AB’de küçük paketlere 3 euroluk yeni gümrük vergisi uygulaması başlıyor

Elektrikli skuter kullanımına ilişkin trafik düzenlemesi getirilecek