Anasayfa

11-06-2021
Dijital sertifika alanların sayısı 350 bin oldu
Bir günde 107 bin aşı randevusu alındı.
11 Haziran 2021 Cuma

Dijital Politika Bakanı Kiriakos Pierrakakis katıldığı bir televizyon programında dün (10 Haziran Perşembe) 107 bin aşı randevusu alındığını açıkladı. Pierrakakis, söz konusu randevulardan 70 bininin Pfizer-BioNTech ve Moderna aşısı için randevu alma imkanı sağlanan 25-29 yaş grubu tarafından alındığını, geriye kalanların ise diğer yaş gruplarından olduğunu söyledi. Ravdevu sisteminin sorunsuz çalıştığını ve her geçen gün randevu alınmaya devam edildiğini söyleyen Pierrakakis, aşı tedariki devam ettiği sürece daha fazla randevu alma imkanı sağlanacağını belirtti.

Şu anda pilot olarak 7 ülkede uygulanan ve 1 Temmuz itibarıyla tüm AB ülkelerinde yürürlüğe girecek olan dijital aşı sertifikası hakkında da bilgiler veren Pierrakakis, şu ana kadar ülke genelinde 350 bin kişinin sertifikayı aldığını açıkladı.

Pierrakakis, aşısını tamamlayanlar ve hastalığı geçirmiş olanlar için self-test zorunluluğunun kaldırılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

Haberler


Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Doğu Makedonya–Trakya’da uyuşturucu operasyonu

Eski milletvekili Ayhan Karayusuf’un acı günü

Epstein dosyalarında Yunanistan krizi

Reuters: Yunanistan, 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklamaya hazırlanıyor

ABTTF’den Yunanistan Eğitim Bakanlığı raporuna yazılı görüş

Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti