Anasayfa

11-06-2021
Dijital sertifika alanların sayısı 350 bin oldu
Bir günde 107 bin aşı randevusu alındı.
11 Haziran 2021 Cuma

Dijital Politika Bakanı Kiriakos Pierrakakis katıldığı bir televizyon programında dün (10 Haziran Perşembe) 107 bin aşı randevusu alındığını açıkladı. Pierrakakis, söz konusu randevulardan 70 bininin Pfizer-BioNTech ve Moderna aşısı için randevu alma imkanı sağlanan 25-29 yaş grubu tarafından alındığını, geriye kalanların ise diğer yaş gruplarından olduğunu söyledi. Ravdevu sisteminin sorunsuz çalıştığını ve her geçen gün randevu alınmaya devam edildiğini söyleyen Pierrakakis, aşı tedariki devam ettiği sürece daha fazla randevu alma imkanı sağlanacağını belirtti.

Şu anda pilot olarak 7 ülkede uygulanan ve 1 Temmuz itibarıyla tüm AB ülkelerinde yürürlüğe girecek olan dijital aşı sertifikası hakkında da bilgiler veren Pierrakakis, şu ana kadar ülke genelinde 350 bin kişinin sertifikayı aldığını açıkladı.

Pierrakakis, aşısını tamamlayanlar ve hastalığı geçirmiş olanlar için self-test zorunluluğunun kaldırılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

Haberler


Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor