Anasayfa

14-06-2021
'Farklı etnik kimlikleri görmezden gelme demokrasinin yara almasına neden oluyor'
DEB Partisi yaptığı açıklamayla, Edessa bölgesindeki ’Krste Misirkof - Ana Dili Geliştirme Makedon Hareketi’nin sicil kaydının iptal edilmesine tepki gösterdi.
14 Haziran 2021 Pazartesi

DEB Partisi, Edessa bölgesindeki Makedonlar tarafından oluşturulan "Krste Misirkof - Ana Dili Geliştirme Makedon Hareketi"nin Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın Kültür Kuruluşları Kütüğü'ne yaptığı başvurunun önce kabul edilmesine rağmen kısa süre süre sonra 'kabul' işleminin iptal edilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Daha önce yetkililer tarafından incelenen ve onay verilen Kültür ve Spor Bakanlığı'nın 'Kültürel Kuruluşlar Siciline' kaydının iptal edildiğini büyük bir şaşkınlıkla öğrendik." ifadeleri kullanıldı.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada şöyle:

"Edessa bölgesinde Makedon Azınlığa ait olan 'Makedon Anadili Tanıtma Hareketi Kurumu' 'Krste Misirkov' Kültür ve Spor Bakanlığı'nın 'Kültürel Kurumlar Siciline' kayıt dilekçesi sunmuş ve bu dilekçe Bakanlık tarafından incelenip kabul edilmiştir. Ardından, daha önce yetkililer tarafından incelenen ve onay verilen Kültür ve Spor Bakanlığı'nın 'Kültürel Kuruluşlar Siciline' kaydının iptal edildiğini büyük bir şaşkınlıkla öğrendik. Sicil kaydının onaylanmasından üç gün sonra, gece yarısı iptal edilmesi ülke demokrasisine zarar verdiği gibi tıpkı Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı derneklerine yapılan haksızlıkların diğer Azınlıklara da yapıldığını göz önüne sermektedir.

Farklı etnik kökeni olan, çok kültürlü bir ülkede, ülkenin yararına değerlendirilmesinin her anlamda topluma zenginlik ve demokrasi eşitliği kazandıracağı gerçeği göz ardı edilerek, farklı etnik kimlikleri saf dışı bırakma veya görmezden gelme politikaları uygulanması iletişim uçurumunun büyümesine, gerçeklerin göz ardı edilmesine ve en önemlisi demokrasinin yara almasına yol açmaktadır."

Haberler


Sağlık Bakanı Gümülcine Hastanesini ziyaret etti: Yeni hastane zamanında teslim edilecek

Hüseyin Zeybek’ten Egnatia Otoyolu için acil önlem çağrısı

Karasu sulama projesi başladı

Gümülcine’de Bayan İrşad Ekibinden Mevlid Kandili programı

Yangınlarında 470 bin dönümden fazla alan yandı

Batı Trakya’da Mevlid Kandili coşkusu

Özgür Ferhat’tan zeytin üreticilerinin devlet yardımı için soru önergesi

DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”