Anasayfa

15-06-2021
60 yaş altı için 'AstraZeneca aşısını yaptırmayın' tavsiyesi
AstraZeneca aşısının birinci dozunu yaptıranlar ikinci dozu da yapacak.
15 Haziran 2021 Salı

Ulusal Aşılama Komisyonu, 60 yaş altındaki vatandaşların AstraZeneca şirketinin aşısını yapmamasını tavsiye etti. Söz konusu kararın bir yasak olmadığı, sadece bir tavsiye olduğu, dileyenlerin aşıyı yaptırabilecekleri belirtildi.

Ulusal Aşılama Komisyonu Başkanı Maria Theodoridu haftalık bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, sözkonusu kararın ülkedeki vaka ve hasta sayısındaki düşüş sebebiyle alındığını belirtti.

AstraZeneca aşısının birinci dozunu yaptıranlar ikinci dozu da aynı aşı ile yaptıracak. Birinci dozun ardından ciddi yan etkiler gösteren kişiler ise ikinci dozu yaptırmayacak.

Söz konusu tavsiye kararının ülkedeki epidemiyolojik veriler ve aşılarla ilgili yeni araştırmaların sonuçlarına göre değişebileceği de belirtildi.

Haberler


Sağlık Bakanı Gümülcine Hastanesini ziyaret etti: Yeni hastane zamanında teslim edilecek

Hüseyin Zeybek’ten Egnatia Otoyolu için acil önlem çağrısı

Karasu sulama projesi başladı

Gümülcine’de Bayan İrşad Ekibinden Mevlid Kandili programı

Yangınlarında 470 bin dönümden fazla alan yandı

Batı Trakya’da Mevlid Kandili coşkusu

Özgür Ferhat’tan zeytin üreticilerinin devlet yardımı için soru önergesi

DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”