Anasayfa

19-06-2021
Erdem Hüseyin YAKA IKE'yi ziyaret etti
Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet listesi başkanı Erdem Hüseyin, YAKA IKE kiraz toplama ve işleme fabrikasını ziyaret etti.
19 Haziran 2021 Cumartesi

Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet listesi başkanı Erdem Hüseyin, YAKA IKE kiraz toplama ve işleme fabrikasını ziyaret ederek, iş insanı Levent Sadık Ahmet ile görüştü.

Erdem Hüseyin, YAKA IKE'nin Avrupa'nın en modern işletmeleri arasında yer almasının bölge için gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Ziyarete ilişkin Erdem Hüseyin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet ve Birlik Listesi Başkanı olarak bugün aile dostumuz olan, YAKA-İKE şirketi sahibi iş adamı sayın Levent Sadık Ahmet'i (ağabeyimi) ziyaret ettim.

Avrupa’daki önemli zincir süper marketlere direkt ürün tedarik eden YAKA-İKE şirketinin sezon boyunca yaklaşık 90 kişiye istihdam sağlayan Avrupa’nın en modern ve en hijyenik tesisleri arasında yer alması, bizler ve bölgemiz için büyük bir gurur kaynağıdır.

Levent Sadık Ahmet ile görüşmemiz esnasında kendilerinden, bölgemizdeki tarım üreticisine ve özellikle tütün üreticisine alternatif ürün olabilecek yaban mersini üretimi hakkında detaylı bilgi aldım.

Yaban mersini üretimi için bölgedeki toprak ve iklim koşullarının uygun olduğu, özellikle kırsal bölgelerin (yüksek rakımlı bölgeler) bu ürün için son derece elverişli olduğu bilgisini edindik. Şirketin yaban mersini üretimine geçmek isteyen üreticilerin, az dönümden yüksek gelir elde edebilecekleri, zirai destek, ürün alım garantisi ve şirket yöneticilerinden her türlü teknik destek ve bilgiye ulaşabileceklerini büyük bir memnuniyetle öğrendik.

Bunun yanı sıra yıl sonuna kadar belediyelerden özellikle Yassıköy belediyesinden en az 150 dönüm yeni yaban mersini bahçeleri kurulacağını öğrendim."





Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler