Anasayfa

20-06-2021
Çavuşoğlu: ’Yunanistan’ın provokasyonlardan vazgeçmesi lazım’
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu Antalya Diplomasi Forumu’nun sona ermesi nedeniyle NEST Kongre Merkezi’nde düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
20 Haziran 2021 Pazar

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın tahriklerden ve kışkırtıcı adımlardan, provokasyondan vazgeçmesi lazım." dedi.

Bir gazetecinin Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin ne düzeyde olduğu yönündeki sorusuna Çavuşoğlu, Ege ve Doğu Akdeniz’deki gerilimden sonra iki ülke arasında diyalog başlattıklarını söyledi.

Ülkeler arasındaki istişarelerin yeniden başladığını, güven artırıcı görüşmeler yapıldığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias geldi. Ben oraya gittim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Brüksel’de görüştü. Görüşme olumlu geçti. Sorunların hepsi çözüldü mü? Hayır. Sorunlarımızı diyalogla çözme azmimizi gösterir bu görüşmeler. Umarım her iki tarafta da bu kararlılık ve samimiyet devam eder. Yunanistan’ın provokasyonlardan vazgeçmesi lazım. Söylemlere alıştık. Gidiyoruz basın toplantılarında her şey güzel ancak sonrasında arkamızdan dostum Dendias birçok şey söylüyor. Bunlara gerek yok. Biz bunları görmezden geliyoruz."

Yunanistan’ı uluslararası anlaşmalara sadık kalmaya çağıran Çavuşoğlu, "Yaz aylarında turizm sezonu boyunca Ege’de herhangi bir tatbikat yapılmaması konusunda centilmenlik anlaşması var. Yunanistan şimdi NAVTEX ilan ediyor. Milli günlerde de NAVTEX ve tatbikat yapmama mutabakatımız vardı. Yunanistan bunu da bozdu. Yunanistan’ın tahriklerden ve kışkırtıcı adımlardan, provokasyondan vazgeçmesi lazım. Ben biliyorum kendi halkını tatmin etmeye çalışıyorlar. Çünkü orada onlara baskı çok. Başlattığımız diyaloğu somut adımlara dönüştürelim istiyoruz. Biz samimi ve kararlıyız." ifadelerini kullandı.


Haberler


Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ağırladı

Şahin’de “Ramazan Sokağı”na yoğun ilgi