Anasayfa

09-12-2015
Rodop-Evros İlleri SÖPA Derneği DEB Partisi saldırısını kınadı
Rodop-Evros İlleri SÖPA Mezunları Öğretmenler Derneği DEB Partisi'ne yapılan saldırıyı kınadı.
9 Aralık 2015 Çarşamba

Dernek tarafından şu yazılı açıklama yapıldı:

Rodop-Evros İlleri SÖPA Mezunları Öğretmenler Derneği, Dostluk Eşitlik Barış Partisi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi'nin Gümülcine'de bulunan yeni Genel Merkez binası kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırıya uğramıştır.

Böyle bir olayın yaşanması bizleri sadece rahatsız etmekle kalmamıştır. Yapılan bu menfur saldırılar halkımızın gerçekleri daha net görmesine neden olmuştur. Bu saldırıları yapanların amacı şiddet ve kaos ortamı oluşturmaktır. Huzuru kaçırmaya çalışanlara karşı dirençli olacağız, kardeşlik mesajları vereceğiz. Güvenin ve istikrarın sağlandığı bir ortamda, böyle bir saldırının yaşanmış olması bizce çok düşündürücü ve manidardır.

Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Herkes ve her kesim siyasi partilerin düşüncelerine saygı duymalıdır. Siyasi partinin düşüncesi, fikri ne olursa olsun kendini demokratik sistem içerisinde görebilmesi ve ifade edebilmesi demokrasinin ilerlemesi anlamında çok önemlidir. Siyasi partilere yönelik yapılan saldırılarıları kabul etmek mümkün değildir. Biz bu ülkede ve bölgede herhangi bir gerginlik ve şiddetin yaşanmasını istemiyoruz. Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması en büyük temennimizdir.

Haberler


Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anılacak

Hafta sonu yağış geliyor

Selanik’teki Atatürk Evi 10 Kasım’a hazır

Yeni kimliklerde randevu krizi

GTGB’de ‘Yaratıcı Çocuk’ etkinliği

ABTTF’den Yunanistan’a “çifte standart” tepkisi

Danışma Kurulu heyeti YTB Başkanı Turus’u ziyaret etti

Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Su kaynakları tehlikede: Profesör Hacibiros’tan kritik uyarı

K.E.D.E.’den Kozlukebir Belediyesine itfaiye aracı bağışı

Sinikova – Sünnetçiköy yolu için imza kampanyası

Sağlık sektörü ayakta: Doktorlar 48 saat iş bırakıyor