Anasayfa

02-07-2021
Miçotakis: "Milli öneme sahip bir projeyi başlatıyoruz"
Doğu Makedonya - Trakya Eyaletindeki altı şehrin doğalgaz şebekesiyle bağlayacak olan proje dün (1 Temmuz) İskeçe'de Başbakan Miçotakis'in katılımıyla yapılan törenle start aldı.
2 Temmuz 2021 Cuma

Doğalgaz şebekesi yapımının başlaması nedeniyle gerçekleştirilen tören, 1 Temmuz Perşembe günü, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in katılımıyla İskeçe'de yapıldı. Böylece taşrada toplam 34 şehrin doğalgaz şebekesiyle bağlantı süreci, İskeçe'de gerçekleştirilen törenle başladı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis bu çerçevede Doğalgaz Dağıtım Şebekesi Şirketi tarafından İskeçe'de düzenlenen törene katıldı. Miçotakis burada yaptığı konuşmada Doğu Makedonya - Trakya bölgesinin onur durması için bir nedenin daha oluştuğunu belirterek, "Tüm eyaleti doğalgaz şebekesiyle bağlayacak olan proje bugün buradan yani İskeçe'den başlıyor. Eyalet genelindeki beş il merkezinin doğalgazla bağlanma projesinin milli açıdan önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Başbakan Miçotakis, bölgenin enerji kavşağı haline geldiğini vurguladı. Doğalgaz projesinin eyalet genelinde 6 bin kişiye iş imkanı vereceğini hatırlatan Miçotakis, 2022 yılından itibaren doğalgazın ülkenin uzak bölgelerine sıvılaştırılmış şekilde ulaştırılacağını kaydetti. Miçotakis, sınır bölgesinde yaşayan vatandaşları bu proje sayesinde ülkenin enerji politikalarının merkezi haline geldiğini ifade ederek, bunun tarihi bir gelişme olduğunun altını çizdi.

İskeçe'deki törende Başbakan Miçotakis'e Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, Doğalgaz Dağıtım Şebekesi Şirketi Başkanı Vasilis Kotronis ve Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios eşlik etti.

Doğalgaz şebekesi projesi tamamlandığında Gümülcine'de 105, İskeçe'de 126, Dedeağaç'ta 116, Kumçiftliği'nde 60, Kavala'da 76 ve Drama'da 160 kilometre doğalgaz şebekesi olacak.

İskeçe'deki törende konuşan Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios da tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek, eyalet genelinde oluşturulacak doğalgaz yatırımının bölgenin kalkınması için en önemli dönüm noktalarından biri olacağını söyledi. Metios, bölgenin bu sayede jeopolitik anlamda önem kazanacağını, vatandaşların hayat kalitesinin de yükseleceğini dile getirdi.



Haberler


Rodoplu vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”

İkinci Fırsat Okullarına kayıtlar başladı

Caner İmam “Eve Yardım” programında çalışanları ziyaret etti

Yargıçlar Birliğinden hükümetin sığınmacı yasa tasarısına tepki

Edirne’deki sınır kapılarından 4 milyondan fazla yolcu geçiş yaptı

EEDA’dan Yunanistan’a hukukun üstünlüğü uyarısı

Kozlukebir Belediyesinden düşük gelirli ailelere ekonomik yardım

Onur Kara İsmail Birlik Listesi’nden istifa etti

Yurtdışında yaşayan vatandaşların AFM çıkmazı meclis gündeminde