Anasayfa

06-07-2021
15-17 yaş grubu için de aşılar başlıyor
Ulusal Aşı Komitesi, 15-17 yaş arası ergenlerin isteğe bağlı olarak mRNA aşıları (Biontech / Pfizer ve Moderna) ile Kovid-19’a karşı aşılanmasına dün yeşil ışık yaktı.
6 Temmuz 2021 Salı

Ulusal Aşı Komitesi, 15-17 yaş arası ergenlerin isteğe bağlı olarak mRNA aşıları (Biontech / Pfizer ve Moderna) ile Kovid-19’a karşı aşılanmasına dün yeşil ışık yaktı.

1 Ocak 2006'dan önce doğan ergenlerin Kovid-19 aşısı ebeveyn onayıyla yapılacak. Aşı randevularının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

Ulusal Aşı Komitesi başkanı Maria Theodoridu dün yaptığı açıklamada, "Bunun eğitimin ve sosyal yaşamın düzenliliğine yönelik güvenli bir adım olduğuna inanıyoruz." dedi.

Komitenin, 15-17 yaş grubunun isteğe bağlı olarak aşılanması yönündeki kararının gerekçesini açıklayan Theodoridu, ABD'den gelen verileri aktardı. ABD'de Kovid-19 vakalarının yüzde 14,1'inin çocuk ve ergenleri kapsadığını söyleyen Theodoridu, Ocak - Mart 2021 tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan 204 ergenin yüzde 70,6' sının riskli grupta olduğunu, yüzde 31,4'ünün yoğun bakım ünitesine yatırıldığını, yüzde 5'inin de solunum için makinaya bağlandığını belirtti.

Theodoridou, aşının çocuklarda yüzde 100 etkili olduğunu kaydetti. Güvenlik konusunda, ABD’de yayınlanmış çok merkezli bir araştırmaya atıfta bulunan Theodoridu, toplam 8.000.000 ergene uygulanan aşıda 250 hafif otoimmün perikardit vakası kaydedildiğine dikkat çekti.

Haberler


Rodoplu vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”

İkinci Fırsat Okullarına kayıtlar başladı

Caner İmam “Eve Yardım” programında çalışanları ziyaret etti

Yargıçlar Birliğinden hükümetin sığınmacı yasa tasarısına tepki

Edirne’deki sınır kapılarından 4 milyondan fazla yolcu geçiş yaptı

EEDA’dan Yunanistan’a hukukun üstünlüğü uyarısı

Kozlukebir Belediyesinden düşük gelirli ailelere ekonomik yardım

Onur Kara İsmail Birlik Listesi’nden istifa etti

Yurtdışında yaşayan vatandaşların AFM çıkmazı meclis gündeminde