Anasayfa

06-07-2021
15-17 yaş grubu için de aşılar başlıyor
Ulusal Aşı Komitesi, 15-17 yaş arası ergenlerin isteğe bağlı olarak mRNA aşıları (Biontech / Pfizer ve Moderna) ile Kovid-19’a karşı aşılanmasına dün yeşil ışık yaktı.
6 Temmuz 2021 Salı

Ulusal Aşı Komitesi, 15-17 yaş arası ergenlerin isteğe bağlı olarak mRNA aşıları (Biontech / Pfizer ve Moderna) ile Kovid-19’a karşı aşılanmasına dün yeşil ışık yaktı.

1 Ocak 2006'dan önce doğan ergenlerin Kovid-19 aşısı ebeveyn onayıyla yapılacak. Aşı randevularının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

Ulusal Aşı Komitesi başkanı Maria Theodoridu dün yaptığı açıklamada, "Bunun eğitimin ve sosyal yaşamın düzenliliğine yönelik güvenli bir adım olduğuna inanıyoruz." dedi.

Komitenin, 15-17 yaş grubunun isteğe bağlı olarak aşılanması yönündeki kararının gerekçesini açıklayan Theodoridu, ABD'den gelen verileri aktardı. ABD'de Kovid-19 vakalarının yüzde 14,1'inin çocuk ve ergenleri kapsadığını söyleyen Theodoridu, Ocak - Mart 2021 tarihleri arasında Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan 204 ergenin yüzde 70,6' sının riskli grupta olduğunu, yüzde 31,4'ünün yoğun bakım ünitesine yatırıldığını, yüzde 5'inin de solunum için makinaya bağlandığını belirtti.

Theodoridou, aşının çocuklarda yüzde 100 etkili olduğunu kaydetti. Güvenlik konusunda, ABD’de yayınlanmış çok merkezli bir araştırmaya atıfta bulunan Theodoridu, toplam 8.000.000 ergene uygulanan aşıda 250 hafif otoimmün perikardit vakası kaydedildiğine dikkat çekti.

Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı