Anasayfa

12-07-2021
Uzmanlar Delta mutasyonu için uyarıyor
Uzmanlar, özellikle gençler arasıda yükselen Delta mutasyonu nedeniyle bu yazın geçen yaza oranla epidemiyolojik açıdan daha zor geçeceği tahmininde bulunuyorlar.
12 Temmuz 2021 Pazartesi

Uzmanlar, zaten yükselişte olan vakaların önümüzdeki günlerde daha da artacağı uyarısında bulunurken, aşılanma oranlarının artması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Basında konuyla ilgili yer alan uzman görüşlerine göre, virüsün yayılım hızı testlerle açıklananlardan 2,5 - 3 kat daha fazla.

Selanik Aristotilio Üniversitesi Çevre ve Kamu Sağlığı Mühendisliği Profesörü Dimosthenis Sariyannis SKAİ'ya yaptığı açıklamada, haftalık olarak testler sonucu tespit edilen vaka sayısının 12 bin olduğunu, gerçek rakamın yaklaşık 2,5-3 kat daha fazla olduğu dikkate alınması durumunda ise vakaların 36 bine ulaşabileceğini vurguladı.

Sariyannis, aşıları 5.77 milyonda kalması durumunda günlük vaka sayısınan 18 bine ulaşacağını sözlerine ekledi.

Uzmanlar, gençler arasında artan koronavirüs etkilerinin sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içerisinde ortaya çıkacağını savunuyorlar. Pandemiye yakalanan gençlerin aşısız aile büyüklerine hastaları bulaştıracağına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun entübe hasta ve ölüm oranlarına nasıl yansıyacağının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını belirtiyorlar.

Haberler


Sakellaridis’ten Miçotakis-Netanyahu görüşmesine tepki

Atina’da bir binada meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı

Trakya İşadamları Derneğinde yeni başkan Mustafa Katrancı

Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”