Anasayfa

10-12-2015
EFA: "DEB Partisi'ne saldırı dehşet verici"
Avrupa Parlamentosu'nda temsil edilen Avrupa Hür İttifakı (EFA) DEB Partisi'ne yapılan saldırıyı kınadı ve Yunanistan'dan saldırının faillerini ortaya çıkarmasını istedi.
10 Aralık 2015 Perşembe

DEB Partisi'nin de üye olduğu EFA saldırıyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

"Avrupa Hür İttifakı (EFA) Yunanistan’daki Türk azınlığın haklarını savunan üye partisi DEB'in ofislerine saldırılardan dolayı dehşet içinde ve derin kaygı duymaktadır." İfadesine yer verilen EFA açıklamasında, parti genel merkezine maddi hasar verildiği ve DEB Partisi'nin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in hayatını kaybettiği kazada kullandığı arabanın çalındığı belirtildi. EFA'nın açıklamasında polisin olay yerine geldiği ancak resmi açıklama yapılmadığı kaydedildi.

Avrupa Parlamentosu'nda temsil edilen Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) açıklamasında saldırının DEB Partisi tarafından eğitim, din, vatandaşlık ve mülkiyet dahil olmak üzere Türk azınlığına yönelik insan hakları ihlalleri konusunda protesto için imza kampanyasının başlayacağının açıklamasından sonra gerçekleştirildiği vurgulandı.

"HÜKÜMET DEÄžİŞİMİNE RAÄžMEN YUNANİSTAN AZINLIK HAKLARI KONUSUNDA AB'DE EN KÖTÜ SİCİLE SAHİP"

Açıklamada DEB Partisi heyetinin birkaç hafta önce Brüksel'i ziyaret ederek EFA yöneticileriyle görüştüğünü ve sorunları aktardığı dile getirildi. EFA, "Azınlığın tanınması ve korunması sözkonusu olduğunda, hükümet değişimine rağmen, Yunanistan, AB üye ülkeleri arasında en kötü siciline sahip. Ülke, resmi olarak Trakya bölgesinde sadece bir 'Müslüman' azınlığın varlığını kabul etmekte ve inatla kendi sınırları içerisinde, Türk, Makedon ve diğer azınlık gruplarının tanınması konularında görüşmeyi dahi reddetmektedir. Azınlık aktivist ve partilerine yönelik şiddet eylemleri maalesef oldukça yaygın. Yunanistan, 'İskeçe Türk Birliği', 'Makedon Kültür Evi' gibi kuruluşların, 'Türk' ya da 'Makedon' sıfatlarını başlıklarında kullandığı için kayıt izni vermemiştir ve birçok kez Strasburg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından mahkum edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

"AZINLIÄžI DİKKATE ALMAMAK DEHŞET VERİCİ"

EFA Direktörü Gunther Dauwen, saldırıyla ilgili sorumluların bulunması için yerel, bölgesel ve ulusal yetkililerin güçlerini birleştirmeleri ve ayrıntılı soruşturma yapılması için çağırıda bulundu. EFA Direktörü Dauwen "Bir azınlığı dikkate almamak dehşet vericidir. Onlara karşı sürekli işlenen suçları görmezden gelmek ise tahammül edilemez. Bu cehaletin demokraside yeri yoktur. " ifadelerine yer verdi.




Haberler


Girit’te çiftçi eylemleri büyüdü: Havalimanları kapandı, olaylar çıktı

“Evliliğe İlk Adım” eğitim programı başladı

Hüseyin Bandak’ın ölümüne neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Çiftçi eylemleri tır trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor

Hüseyin Bandak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç akademik perspektifle ele alındı

Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında