Anasayfa

10-12-2015
EFA: "DEB Partisi'ne saldırı dehşet verici"
Avrupa Parlamentosu'nda temsil edilen Avrupa Hür İttifakı (EFA) DEB Partisi'ne yapılan saldırıyı kınadı ve Yunanistan'dan saldırının faillerini ortaya çıkarmasını istedi.
10 Aralık 2015 Perşembe

DEB Partisi'nin de üye olduğu EFA saldırıyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

"Avrupa Hür İttifakı (EFA) Yunanistan’daki Türk azınlığın haklarını savunan üye partisi DEB'in ofislerine saldırılardan dolayı dehşet içinde ve derin kaygı duymaktadır." İfadesine yer verilen EFA açıklamasında, parti genel merkezine maddi hasar verildiği ve DEB Partisi'nin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in hayatını kaybettiği kazada kullandığı arabanın çalındığı belirtildi. EFA'nın açıklamasında polisin olay yerine geldiği ancak resmi açıklama yapılmadığı kaydedildi.

Avrupa Parlamentosu'nda temsil edilen Avrupa Hür İttifakı'nın (EFA) açıklamasında saldırının DEB Partisi tarafından eğitim, din, vatandaşlık ve mülkiyet dahil olmak üzere Türk azınlığına yönelik insan hakları ihlalleri konusunda protesto için imza kampanyasının başlayacağının açıklamasından sonra gerçekleştirildiği vurgulandı.

"HÜKÜMET DEÄžİŞİMİNE RAÄžMEN YUNANİSTAN AZINLIK HAKLARI KONUSUNDA AB'DE EN KÖTÜ SİCİLE SAHİP"

Açıklamada DEB Partisi heyetinin birkaç hafta önce Brüksel'i ziyaret ederek EFA yöneticileriyle görüştüğünü ve sorunları aktardığı dile getirildi. EFA, "Azınlığın tanınması ve korunması sözkonusu olduğunda, hükümet değişimine rağmen, Yunanistan, AB üye ülkeleri arasında en kötü siciline sahip. Ülke, resmi olarak Trakya bölgesinde sadece bir 'Müslüman' azınlığın varlığını kabul etmekte ve inatla kendi sınırları içerisinde, Türk, Makedon ve diğer azınlık gruplarının tanınması konularında görüşmeyi dahi reddetmektedir. Azınlık aktivist ve partilerine yönelik şiddet eylemleri maalesef oldukça yaygın. Yunanistan, 'İskeçe Türk Birliği', 'Makedon Kültür Evi' gibi kuruluşların, 'Türk' ya da 'Makedon' sıfatlarını başlıklarında kullandığı için kayıt izni vermemiştir ve birçok kez Strasburg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından mahkum edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

"AZINLIÄžI DİKKATE ALMAMAK DEHŞET VERİCİ"

EFA Direktörü Gunther Dauwen, saldırıyla ilgili sorumluların bulunması için yerel, bölgesel ve ulusal yetkililerin güçlerini birleştirmeleri ve ayrıntılı soruşturma yapılması için çağırıda bulundu. EFA Direktörü Dauwen "Bir azınlığı dikkate almamak dehşet vericidir. Onlara karşı sürekli işlenen suçları görmezden gelmek ise tahammül edilemez. Bu cehaletin demokraside yeri yoktur. " ifadelerine yer verdi.




Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması