Anasayfa


17-07-2021
Tütün üreticisine pandemi yardımı yapılacak
Tütün üreticilerine pandemi desteği geliyor.
17 Temmuz 2021 Cumartesi

Yunanistan Tütün Üreticileri Birliği ‘KAPNİKİ'nin girişimiyle, 12 Temmuz Pazartesi günü Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Spilios Livanos ile pandemi sebebiyle zarar gören tütün üreticisine tazminat verilmesi konusunda toplantı yapıldı.

Toplantıya, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat da katıldı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Hüseyin Esat şu ifadeleri kullandı: “Merkezi Selanik'te bulunan ve ülke geneli tüm Tttün üretici kooperatiflerin üyesi olduğu Yunanistan Tütün Üreticileri Birliği KAPNİKİ'nin girişimiyle 12 Temmuz Pazartesi günü Tarım Kalkınma Bakanı Spilios Livanos ile COVID-19 salgını için 2020 mahsulü tazminatı konusunda bir toplantı yapıldı.

KAPNİKİ yönetim kurulunu oluşturan Gümülcine , Serres, Pieria , Lagkada ve Kardiça bölgelerinden gelen tütün üreticisi katılımcılarla gerçekleşen toplantıda; bakan Livanos pandemi nedeniyle tütünün tazmin edilmesi için gerekli tüm adımları attığını ve tüm evrakların bulunduğu dosyayı Maliye bakanlığına sunduğunu söyledi. Tarih vermemekle birlikte paraların en kısa zamanda hesaplara gireceğinin sözünü verdi.”

Basında yer alan haberlere göre, desteğin dönüm başına 90 ila 100 euro civarında olacağı ve sadece pandemi sebebiyle tütün üreticilerinin uğradığı zararlar için verileceği, diğer tazminatları kapsamadığı belirtildi.

Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun