Anasayfa


19-07-2021
Türkiye’deki Batı Trakyalılar Yunanistan’a giriş yasağından şikayetçi
Türkiye’de yaşayan ve Yunan vatandaşlığını kaybeden Batı Trakyalılar, pandemi nedeniyle uzun süredir yakınlarını ziyaret edemediklerini belirtiyor.
19 Temmuz 2021 Pazartesi

Türkiye’de yaşayan ve Yunan vatandaşlığını kaybeden Batı Trakyalılar, Kovid -19 salgını nedeniyle uygulanan Yunanistan’a giriş yasağının sona ermesini bekliyor. Bu durumda olan çok sayıda kişi, GÜNDEM’e gönderdikleri mesajlarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Sosyal medya ve elektronik posta (email) yoluyla GÜNDEM Gazetesine ulaşan mesajlarda, Türkiye’de yaşayan ve Yunanistan vatandaşı olmayan Batı Trakyalılara giriş yasağının kalkması ve anne – babalarını, akrabalarını ziyaret etme hakkının kendilerine de tanınması talepleri dile getiriliyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemize gönderilen mesajlardan birini olduğu gibi yayımlıyoruz. E.T. adlı vatandaş tarafından gazetemize gelen mesaj şöyle: “Efendim merhabalar. Ben Türkiye’de yaşıyorum Türk vatandaşıyım. Babam Gümülcine doğumlu Türk vatandaşı. Bildiğiniz üzere pandemiden dolayı Yunanistan’a girişimiz yasak. 31 Mayıs’ta sayın Mevlüt Çavuşoğlu Atina’ya gelmiş anlaşma yapılmıştı ama hâlâ ortada bir şey yok. Efendim her bayram Yunanistan’a gelirdik ama pandemiden beri gelemiyoruz. Yaşlı babaannem ve akrabalarımız var. Babaannemi en kısa zamanda dünya gözüyle gidip görmek istiyorum. Efendim son çaremiz sizsiniz. Lütfen çözüm bulun efendim. Babaannem geçen seneden beri bekliyor. Dünya gözüyle görmek istiyoruz. En kısa zamanda Yunanistan’a gelmek istiyoruz. Lütfen efendim bir an önce çözüm bulun. Hayırlı bayramlar dilerim şimdiden.”

Haberler


Yunanistan, Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yassıköy Belediyesinin hizmetleri dijital ortamda

Veria’da Osmanlı dönemine ait mezar bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Dolaphan Camii’nde oldubittiye izin verilmedi

İTB genel kurulu gerçekleşti

Yunanistan, İran’ın İsrail’e hava saldırısını şiddetle kınadı

Almanya’dan Varufakis’e siyasi faaliyet yasağı

Hukuk Fakültesindeki işgale polis müdahale etti

Eskpres vize uygulaması Türk turist sayısını üç katına çıkardı

Baran’dan Kipi sınır kapısındaki yığılmalar konusunda soru

İTB genel kurulu yarın