Anasayfa

22-07-2021
Aşı karşıtları polisle çatıştı
Hükümetin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşıyı zorunlu hale getirme kararına itiraz eden aşı karşıtları ile polis arasında çatışma çıktı.
22 Temmuz 2021 Perşembe

Başkent Atina'da şehir merkezindeki Sintagma Meydanında toplanan yüzlerce kişi hükümetin zorunlu aşılama programını protesto etti.

Birçok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etti.

Öte yandan, Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup aşı karşıtı göstericiye tepki gösteren solcu grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grupların birbirilerine taş ve sopalarla saldırdığı olayda bir kişi yaralanırken, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik'te de aşı karşıtları protesto eylemi düzenledi.

Selanik Limanı'ndaki Beyaz Kule önünde toplanarak şehir merkezine yürüyen göstericiler, Yunan bayrakları ve "Zorunlu aşılamaya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 1 Eylül'den itibaren kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı.

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Kovid-19 aşı sertifikasının Yunanistan'da da uygulanmaya başlanacağını açıklayan Miçotakis, tiyatrolar, spor salonları ve eğlence mekanları gibi kapalı yerlere 16 Temmuz'dan itibaren sadece aşılı kişilerin girişine izin verileceğini bildirmişti.



Haberler


Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Akaryakıt fiyatları yükseliyor: Kurşunsuz benzin 2,17 euro!

BTAYTD Yaz Genel Kurulu 26 Eylül’de yapılacak

Ferhat: Yangın mağduru üretici ELGA borcu nedeniyle tazminatsız kalmamalı

AB’de çocukların sosyal medya kullanımına yaş sınırı geliyor

Batı Trakya Türk Azınlığının dini özerkliği BM gündeminde

Yunanistan’da 10 kişiden 6’sı faturalarını borçlanarak ödüyor

Tarım yatırımlarına 26,4 milyon euroluk destek: Başvurular ekimde başlıyor

Mazonakis’in ölümüyle suçlanan iki doktor Koridallos Cezaevine gönderildi

Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı