Anasayfa

22-07-2021
Aşı karşıtları polisle çatıştı
Hükümetin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşıyı zorunlu hale getirme kararına itiraz eden aşı karşıtları ile polis arasında çatışma çıktı.
22 Temmuz 2021 Perşembe

Başkent Atina'da şehir merkezindeki Sintagma Meydanında toplanan yüzlerce kişi hükümetin zorunlu aşılama programını protesto etti.

Birçok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etti.

Öte yandan, Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup aşı karşıtı göstericiye tepki gösteren solcu grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grupların birbirilerine taş ve sopalarla saldırdığı olayda bir kişi yaralanırken, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik'te de aşı karşıtları protesto eylemi düzenledi.

Selanik Limanı'ndaki Beyaz Kule önünde toplanarak şehir merkezine yürüyen göstericiler, Yunan bayrakları ve "Zorunlu aşılamaya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 1 Eylül'den itibaren kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı.

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Kovid-19 aşı sertifikasının Yunanistan'da da uygulanmaya başlanacağını açıklayan Miçotakis, tiyatrolar, spor salonları ve eğlence mekanları gibi kapalı yerlere 16 Temmuz'dan itibaren sadece aşılı kişilerin girişine izin verileceğini bildirmişti.



Haberler


Selanik’teki saldırıda yaralanan parti yöneticisinin annesi hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı Trakyalı soydaşlara telefonla sürpriz selam

Başbakan Miçotakis, Selanik’teki saldırıların faillerinin yakalanacağını söyledi

Çocuk başına 150 eroluk destek ödemesi: Kimler aldı, kimler bekleyecek?

Selanik’teki orman yangınında baba ve 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

FUEN’in “2025 Yılında Azınlıkların Eğitim Durumu ve Son Gelişmeler” raporu yayımlandı

Şükran Raif’in acılı günü

Selanik’te YDP yöneticilerini hedef alan üst üste üç saldırı

Eski kimliklerle yurt dışına çıkış 3 Ağustos’tan sonra mümkün olmayacak

İskeçe Azınlık Lisesi mezunu Fatma Bandak üniversiteden birincilikle mezun oldu

OTE haftada 4 gün çalışma uygulamasını deneyecek

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Gündem Gazetesine 30. yıl kutlaması