Anasayfa

22-07-2021
Aşı karşıtları polisle çatıştı
Hükümetin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşıyı zorunlu hale getirme kararına itiraz eden aşı karşıtları ile polis arasında çatışma çıktı.
22 Temmuz 2021 Perşembe

Başkent Atina'da şehir merkezindeki Sintagma Meydanında toplanan yüzlerce kişi hükümetin zorunlu aşılama programını protesto etti.

Birçok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etti.

Öte yandan, Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup aşı karşıtı göstericiye tepki gösteren solcu grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grupların birbirilerine taş ve sopalarla saldırdığı olayda bir kişi yaralanırken, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik'te de aşı karşıtları protesto eylemi düzenledi.

Selanik Limanı'ndaki Beyaz Kule önünde toplanarak şehir merkezine yürüyen göstericiler, Yunan bayrakları ve "Zorunlu aşılamaya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 1 Eylül'den itibaren kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı.

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Kovid-19 aşı sertifikasının Yunanistan'da da uygulanmaya başlanacağını açıklayan Miçotakis, tiyatrolar, spor salonları ve eğlence mekanları gibi kapalı yerlere 16 Temmuz'dan itibaren sadece aşılı kişilerin girişine izin verileceğini bildirmişti.



Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor

28 Ekim ‘OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ’Söylem ile gerçekler arasında ciddi uçurum var’

Şiddetli yağışlar nedeniyle 9 bölgede ’kırmızı alarm’ ilan edildi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den müftü atamalarına tepki

Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı