Anasayfa

27-07-2021
Özgür Ferhat'tan asgari ücret açıklaması: "Alın teri sadakayla ödenmez"
SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat hükümetin asgari ücrete yaptığı %2'lik zamma tepki gösterdi.
27 Temmuz 2021 Salı

SİRİZA Partisi Rodop İli Koordinatör Vekili Özgür Ferhat, hükümetin asgari ücrete yaptığı %2'lik zammı eleştirerek SİRİZA olarak yakında iktidar olacaklarını ve asgari ücreti 650 euro'dan 800 euro'ya yükselteceklerini kaydetti.

Özgür Ferhat konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "Şaka yaparcasına hükümet asgari ücrete 2% artış yapacağını açıkladı. Bu gelişme üzerine günlük, işçilerin ve emekçilerin cebine 0.52 kuruş daha fazla para girecek. Yani ayda 13 euro fazla ödenecekler. Bu ödenekle sadece fazladan bir pet şişe su yahut da bir simit alabilir insan, aile geçindiremez ne yazık ki.

SİRİZA döneminde %11 artış yaptığımız asgari ücreti 650 euro’ya yükseltmiştik. Artı, sosyal devletin yüz karası olan alt düzey asgari ücreti (480 euro) kanun tasarısı ile kaldırmıştık.

Yeni Demokrasinin yüzde ikilik artışına cevabımız açık ve nettir. Kısa süre içinde hükümet olduğumuzda asgari ücreti bıraktığımız yerden, 650 euro'dan 800 Euro’ya çıkarıp işçi ve emekçinin hakkını yine biz SİRİZA olarak vereceğiz. Alın teri sadakayla ödenmez."

Haberler


Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında

Zeybek’ten Çipras’ın siyasi sinyallerine temkinli yaklaşım

Havalimanındaki eylemci çiftçilere biber gazıyla müdahale edildi

Gümülcine’de “Yunanistan Gençlik Forumu” yapılıyor

Gümülcine Başkonsolosluğundan Türk Kahvesi Günü’ne özel etkinlik

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden Avrupa gezisi

Dedeağaç’ta çift ölü bulundu

Yunanistan İsrail’den PULS alımını onayladı