Anasayfa

15-12-2015
Gökkuşağı Partisi: "Devlet azınlık partilerini korumakta yetersiz"
Gökkuşağı Partisi, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı kınadı.
15 Aralık 2015 Salı

Yunanistan'daki Makedonları temsil eden Gökkuşağı Partisi 10 Aralık Perşembe günü yayımladığı açıklamada; Türk azınlık partisinin ırkçıların saldırısına maruz kaldığı belirtilerek, saldırganların yabancı düşmanlığı ve tahammülsüzlük mesajları vermek istediğini vurguladı. DEB Partisi'ne yapılan saldırıyı kınayan Gökkuşağı Partisi, Yunan devletinin saldırganları ve onları azmettirenleri yakalamasını ümit ettiğini bildirdi.

1995 yılı Eylül ayında Gökkuşağı Partisi bürolarının iki dilde tabela asılmasının ardından saldırıya uğradığını ve kundaklanarak tamamen yakıldığı hatırlatılan açıklamada, "Ne yazık ki 20 yıl sonra dahi aynı şiddet, aynı kin ve aynı terörün devam ettiğini ve farklılıklara saygı anlamında hiç bir şeyin değişmediğini görmekten dolayı üzgünüz" ifadesine yer verildi.

Merkezi Florina kentinde bulunan Gökkuşağı Partisi açıklamasında, Yunan devletinin azınlık partilerini bu tür saldırılardan korumakta yetersiz kaldığını vurguladı.

Açıklama şöyle devam etti: "Maddi zararlar kapanacak. Ancak Türk hemşehrilerimizdeki adalet ve güven duygusundaki yara kolay kolay kapanmayacaktır. Buna paralel olarak unutmamak gerekir ki; şiddet şiddeti doğurur. Bazı faşist ve nazist grupların ırkçı saldırıları, farklı grupların uyumlu yaşamını ve ülkedeki demokrasiyi tehdit etmektedir. Bunu bu saldırıyı hala kınamayan siyasi partilerin tahammülü ile yapmaktadırlar."



Haberler


Filenin Sultanları ŞAMPİYON!

Olimpos Dağı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi

Yunan - Türk İş Derneğinde yeni yönetim göreve başladı

Türkiye’den gelen heyet Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle görüştü

Siber saldırı nedeniyle yayınlarımıza ara vermek zorunda kaldık

Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 31. yıl dönümünde kabri başında anıldı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dr. Sadık Ahmet’i andı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dr. Sadık Ahmet mesajı

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den Dr. Sadık Ahmet’i anma mesajı

Gümülcineli Eslem Mehmet, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini birincilikle tamamladı

Gümülcine Belediyesinde yangın sezonu hazırlıkları değerlendirildi

Bekirli şampiyon oldu, Çepelli Kartalları çocuklar kategorisinde kupayı kazandı