Anasayfa

15-12-2015
Gökkuşağı Partisi: "Devlet azınlık partilerini korumakta yetersiz"
Gökkuşağı Partisi, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı kınadı.
15 Aralık 2015 Salı

Yunanistan'daki Makedonları temsil eden Gökkuşağı Partisi 10 Aralık Perşembe günü yayımladığı açıklamada; Türk azınlık partisinin ırkçıların saldırısına maruz kaldığı belirtilerek, saldırganların yabancı düşmanlığı ve tahammülsüzlük mesajları vermek istediğini vurguladı. DEB Partisi'ne yapılan saldırıyı kınayan Gökkuşağı Partisi, Yunan devletinin saldırganları ve onları azmettirenleri yakalamasını ümit ettiğini bildirdi.

1995 yılı Eylül ayında Gökkuşağı Partisi bürolarının iki dilde tabela asılmasının ardından saldırıya uğradığını ve kundaklanarak tamamen yakıldığı hatırlatılan açıklamada, "Ne yazık ki 20 yıl sonra dahi aynı şiddet, aynı kin ve aynı terörün devam ettiğini ve farklılıklara saygı anlamında hiç bir şeyin değişmediğini görmekten dolayı üzgünüz" ifadesine yer verildi.

Merkezi Florina kentinde bulunan Gökkuşağı Partisi açıklamasında, Yunan devletinin azınlık partilerini bu tür saldırılardan korumakta yetersiz kaldığını vurguladı.

Açıklama şöyle devam etti: "Maddi zararlar kapanacak. Ancak Türk hemşehrilerimizdeki adalet ve güven duygusundaki yara kolay kolay kapanmayacaktır. Buna paralel olarak unutmamak gerekir ki; şiddet şiddeti doğurur. Bazı faşist ve nazist grupların ırkçı saldırıları, farklı grupların uyumlu yaşamını ve ülkedeki demokrasiyi tehdit etmektedir. Bunu bu saldırıyı hala kınamayan siyasi partilerin tahammülü ile yapmaktadırlar."



Haberler


Girit’te çiftçi eylemleri büyüdü: Havalimanları kapandı, olaylar çıktı

“Evliliğe İlk Adım” eğitim programı başladı

Hüseyin Bandak’ın ölümüne neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Çiftçi eylemleri tır trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor

Hüseyin Bandak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç akademik perspektifle ele alındı

Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında